Paikalliset | 19.01.2023 14:41

Neuvola päivitettiin ja laajennettiin

Neuvola päivitettiin ja laajennettiin

Liedon terveysaseman neuvolan remontti on lähes valmis. Tilat on päivitetty, kalusteet uusittu ja henkilöstö sijoitettu lähelle toisiaan. On avaraa ja värikästä.

—Saimme neuvolalle kahdeksan uutta huonetta, eli koko henkilöstölle on nyt omat huoneet, kertoo neuvola- ja kouluterveydenhuollon vastaava ter-
veydenhoitaja Heidi Pollari.

Neuvolaan remontoitiin kaksi odotusaulaa. Uusi aula sijoitettiin käytävän perälle, ja sen ympärille tehtiin vastaanotot psykologille, puheterapeutille ja avopediatrille.

Varastohuonetta ja korona-aikana hyödynnettyä toista sisäänkäyntiä ei enää ole, vaan ne on valjastettu työ- ja vastaanottohuoneiksi. Lisäneliöitä neuvola sai myös hallinnon käytössä olleista tiloista.

Pienimpiä asiakkaita varten on tehty rauhallinen hoito- ja imetysnurkkaus. Henkilöstö sai pienen kahvitilan.

Toimitusaika venyi joissain kalusteissa, mutta muuten remontti valmistui ajallaan. Kaikki sujui Pollarin mukaan yllättävänkin hyvin. Elokuussa alkaneessa remontissa säästyttiin suuremmilta yllätyksiltä.

—Vuoropuhelu työnjohdon kanssa oli koko ajan helppoa.

Pollari kiittelee, että neuvolan muutostöissä ja hankinnoissa kuultiin henkilöstön tarpeita. Ainoastaan monitoimitilaa ei budjettisyistä toteutettu.

Hyvää palautetta on tullut jo sekä asiakkailta että henkilökunnalta.

—Olen uusista tiloista äärimmäisen onnellinen, vahvistaa neuvolan ter-
veydenhoitaja Susanna Tamminen.

Remontin ajan neuvola toimi terveysaseman takana olevassa parakissa. Nekin tilat olivat yllättävän toimivat, Tamminen sanoo.

 

Uudistusten vuosi ja avoimet ovet

Lietolaisneuvola on vuoden sisällä käynyt läpi useamman ison uudistuksen. Jos nyt neuvola rukattiin ulkoisesti, keväällä se koki muodonmuutoksen sisäisesti. Toukokuussa siirryttiin yhdistelmäneuvola-malliin, joka tarkoittaa, että sama terveydenhoitaja hoitaa perheen sekä äitiys- että lastenneuvolakäynnit.

Vuoden vaihteessa neuvolakokonaisuus siirtyi muun sosiaali- ja terveydenhuollon ohella hyvinvointialueen alaisuuteen.

—Siirtymä on sujunut hyvin, meillä säilyi kaikki aika tavalla ennallaan. Toki uutta opeteltavaa on tekniikan puolella, Heidi Pollari sanoo.

—Mutta hyvin on selvitty — siitäkin.

Neuvolassa järjestetään keskiviikkona 25. tammikuuta kello 9.30—13 avoimien ovien päivä. Silloin uudistettuihin tiloihin pääsee tutustumaan.

—Lapsille on silloin pientä tekemistä. Järjestämme esimerkiksi leluneuvolan, eli lapset pääsevät punnitsemaan ja mittailemaan lelujaan, Pollari vinkkaa.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.