Paikalliset | 13.10.2022 14:04

Joditabletteja riittää apteekeissa

Joditabletteja riittää apteekeissa

Sosiaali- ja terveysministeriö on päivittänyt ohjeen lääkejodin käytöstä säteilyvaaratilanteessa. STM suosittelee 3–40-vuotiaille ja raskaana oleville omaehtoista varautumista ja joditablettien hankkimista.

Apteekkariliitto muistuttaa, että akuuttia kiirettä joditablettien hankkimiseen ei ole. Apteekkien varastot ovat tilapäisesti loppu, mutta lisää jodivalmisteita saadaan apteekkeihin lähiaikoina.

—Saimme keskiviikkona lisää joditabletteja. Viime keväänä ne loppuivat kaikista apteekeista, koska Huoltovarmuuskeskus uusi varastoaan ja ne menivät sinne. Nyt tukussa riitää tavaraa apteekeille. STM:n antaman suosituksen jälkeen tiistaina joditabletteja myytiin jo merkittävä määrä, kymmeniä pakkauksia, jonka jälkeen ne loppuivat, Liedon apteekin apteekkari Elina Hakkarainen kertoo.

Apteekkariliitto kertoo, että aluksi voi tarkistaa, löytyykö kotoa voimassa oleva joditablettipakkaus. Yhdestä 10 tabletin pakkauksesta riittää kerta-annos usealle ihmiselle. Jos joditabletteja ei löydy tai ne ovat vanhentuneet, voi kodin lääkekaapin täydentää seuraavalla apteekkikäynnillä. Joditabletteja kannattaa hankkia vain, jos taloudessa asuu alle 40-vuotiaita tai raskaana olevia henkilöitä. Vanhentuneet joditabletit tulee palauttaa apteekkiin lääkejätteenä.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.