Paikalliset | 23.02.2023 19:27

EK Kuntarating arvotti Liedon oman kokoluokkansa parhaaksi

Kahden vuoden välein toteutettava EK Kuntaranking mittaa Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan kannalta. Kyselyn tuloksissa viidennen sijan saaneeseen Turun seutukuntaan kuuluvat Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku. Lieto on kolmannen kerran peräkkäin Suomen paras kunta omassa alle 50.000 asukkaan kokoluokassa.

Turun seudun kunnista Naantali on sijalla 2. ja Kaarina sijalla 3. Turku on suurten kaupunkien kategoriassa sijalla 11.

Lieto oli sijalla 1. myös kahdessa edellisessä, vuoden 2019 ja 2021 EK Kuntarankingissa.

—Ykkössija on meille arvokas tunnustus pitkään jatkuneesta, suunnitelmallisesta työstä yritysten ja yrittäjien toimintaedellytysten parantamiseksi. Yhteistyömme yritysten kanssa jatkuu edelleen tavoitteellisena, Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi kertoo.

EK Kuntaranking -sijoitukseen vaikuttivat yritysten arvioissa erityisesti kuntapäätöksenteon yrityslähtöisyys, oman alueen julkiset yrityspalvelut, osallistumismahdollisuus palveluiden tuottamiseen ja paikallinen yritysilmapiiri.

—Avoimen keskustelun myötä yritysvaikutusten arviointi toteutuu päätöksenteossa. Myös kaupungin kuntakehitysyksikössä asiantuntemus ja kiinnostus yrittäjyydestä on huippuluokkaa. Esimerkiksi rakennuslupien käsittely hoituu sujuvasti ja nopealla aikataululla, Mika Ingi kommentoi.

Liedossa yrityksiä palvellaan kasvokkain ja aktiivisesti. Samalla asenteella kohtaamme niin kansainväliset toimijat kuin yksinyrittäjätkin, kerrotaan kaupungin yrityspalveluista.

Osaaja- ja työvoimapula aiheuttaa yrityksille haasteita Liedossakin. Kaupunki on tarttunut näihin haasteisiin. Liedolla on laaja oppilasyhteistyöverkosto ja vuosien aikana hiotut prosessit siitä, miten työvoimaa saadaan yrityksiin. Myös alueen vahva seudullinen yhteistyö vaikuttaa positiivisesti yritysten toimintaan.

Lieto on menestynyt hyvin myös muissa yritystoiminnan edellytyksiä arvioivissa tutkimuksissa: Suomen parasta elinkeinopolitiikkaa 2016, 2018, 2020 ja 2022 Suomen Yrittäjien joka toinen vuosi teettämässä mittauksessa sekä Paras yrittäjyysilmapiiri 2016, 2017, 2018, 2020, 2021 ja 2022 Varsinais-Suomen Maakuntaennusteessa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.