Paikalliset | 01.07.2021 07:20

Pieneläinhautausmaalla kasvaa metrinen heinikko

Pieneläinhautausmaalla kasvaa metrinen heinikko

Väljän pieneläinhautausmaa on ollut kevään ja kesän ajan hoitamattomana, vaikka hautuumaan perustamisen yhteydessä sitä luvattiin myös huoltaa.


Lietolainen lukijamme otti yhteyttä toimitukseen ja harmitteli Väljän pieneläinhautausmaan hoitamattomuutta.
—Kävimme keväällä viemässä rakkaan lemmikkimme haudalle kevätkukkia ja hämmästelimme jo silloin alueen hoitamattomuutta. Kun me hautapaikan yhdeksän vuotta sitten varasimme, aluetta luvattiin hoitaa ja hautoja vannotettiin hoitamaan itse. No, nyt kun kävimme kesäkukkia viemässä, alueella kasvaa metrinen vuohenputkipelto ja heinikkoa, soittaja harmittelee.
Hänen mielestään aluetta voisi niittää ja muuten huoltaa, kun niin on kerran luvattu tehdä.
—Yhtenä kesänä muutama vuosi sitten aluetta hoidettiin oikein kauniisti, mutta nyt on ollut hiljaista. Olemme vieneet itse paikalle muistokivenkin.

Liedon kunnan puutarhuri Tarja Toropainen harmittelee alueen hoitamattomuutta.
—Pieneläinhautausmaan alueen niitto ja huolto on ulkoistettu urakoitsijalle. Oma porukkamme puolestaan leikkaa portin ulkopuolelle jäävän osan. Hautojen omistajat taas hoitavat omat hautansa. Voi olla, että uudella hautausmaan urakoitsijalla on pientä epäselvyyttä asiasta. Palautteen perusteella olen häneen yhteydessä asiasta, Toropainen lupaa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.