Paikalliset | 06.08.2020 08:32

Keuruun Osuuspankki ei yhdisty Liedon Osuuspankkiin

Lieto

Toukokuussa tiedotettu esitys Liedon Osuuspankin ja Keuruun Osuuspankin sulautumisesta ei toteudu. Keuruun Osuuspankin jäsenistö äänesti asiasta viime viikolla järjestetyssä osuuskuntakokouksessa. Tuloksena oli, että pankki jatkaa itsenäisenä, eikä yhdistymistä tapahdu.
Keuruu sijaitsee 60 kilometriä Jyväskylästä länteen. Keuruun Osuuspankilla on konttorit Keuruun lisäksi Jyväskylässä, Mänttä-Vilppulassa ja Tampereella.
Mistä syntyi ajatus pankkien yhdistymisestä?
—Molemmilla pankeilla hallitus ja hallintoneuvosto ovat osaavia ja eteenpäin katsovia. Meillä oli yhtenäinen näkemys tulevaisuudesta ja siitä, mihin suuntaan asiakaskäyttäytyminen, teknologia ja sääntely kulkee, kertoo Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä.
—Nykyinen asiakaskuntammekin on levittäytynyt hyvinkin laajalle alueelle ja pitkälti kehittyvälle Turku—Tampere—Jyväskylä-akselille ja nämä kaupungit yhdistivät meidät.
Keskisuomalaisten lehtien yleisönosastokirjoituksissa vastustettiin fuusiota. Sen sijaan Varsinais-Suomessa mahdollinen yhdistyminen ei herättänyt sen kummempia tunteita eikä yleisönosastokirjoituksia.
Niemelä myöntää, että keuruulaisten päätös harmittaa.
—Mutta hyvä tulevaisuus meillä Liedossa ja Turussakin on. Liedossa jäsenet ottivat asian positiivisin mielin vastaan ja antoivat pääsääntöisesti hankkeelle kannatuksensa, enkä epäile, etteikö hallituksen esitys olisi hyväksytty.
—Nyt keskitymme Liedon Osuuspankkina toimimaan konttoreissamme Liedossa ja Turussa sekä palvelemaan asiakkaita entistä enemmän verkossa. Verkkotapaamiset lisääntyivät merkittävästi koronan myötä ja uskon, että kasvava joukko asiakkaista käyttää tulevaisuudessa verkkotapaamista konttorissa asioinnin sijaan.
Koronarajoitteiden myötä Liedon Osuuspankki supisti hieman palveluaikaa. Muutaman viikon kuluessa saadaan uutta ohjeistusta rajoitteiden joko purkamisesta tai jatkamisesta.
—Toimintaympäristö muuttuu kiihtyvällä vauhdilla, ja pankin pitää pysyä kehityksessä mukana. Pankin hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä onkin pohtia tulevaisuutta ja arvioida, millä toimin varmistetaan paras palvelu ja edut omalle jäsen- ja asiakaskunnalle sekä tulevaisuuden yksityis- ja yritysasiakkaille. Tätä työtä hallitus tekee säännöllisesti, Niemelä tähdentää.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.