Pääkirjoitus | 23.12.2021 08:03

Rajoitusten ajoitus ei voisi olla parempi

Eilen linjatut koronarajoitukset palauttavat suomalaiset puolentoista vuoden takaiseen, tai ainakin lähelle sitä. Käytännössä kaikki yleisötapahtumat ja väenkokoukset kirkonmenoja lukuun ottamatta ovat tauolla, eikä ravintolaankaan ole asiaa kuin päiväsaikaan.

Vaikka rajoitukset ovat juuri niitä, rajoituksia, loppuvuotta parempaa ajankohtaa kotiin jäämiselle on vaikeaa kuvitella. Joulunpyhät kuluvat valtaosalla suomalaisista joka tapauksessa perhepiirissä, ja samalla voidaan muistella parin vuosikymmenen takaisia jouluja. Kaupat, ravintolat ja muut menot olivat muinoin kokonaan kiinni useamman päivän. Uudenvuoden juhlinnassa tulee toki monelle suunniteltua rauhallisempaa.

Samaan aikaan terveydenhuollon ammattilaiset varautuvat kiireisiin aikoihin. Koronarokotustahtia on määrä kiihdyttää alkaen heti, mikä tarkoittaa monelle peruttuja lomia ja pitkiä päiviä. Alle 12-vuotiaiden rokotukset alkavat vielä joululoman aikana, mikä on alkuvuoden kouluun palaamisen kannalta toki järkevää ja tehokasta.

Ja jos olet syystä tai toisesta lykännyt koronarokotteen ottamista ja joululahjojen hankkimista, paras joululahjavinkki on koronarokote. Ei maksa mitään, tarjolla kätevästi läheltä, pelastaa ihmishenkiä.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.