Paikalliset | 12.08.2021 08:33

Valtuuston puhetta johtaa Pilpola

  • Uuden valtuuston ikäpresidentti Soili Leppänen luovutti puheenjohtajan nuijan perussuomalaisten Juhani Pilpolalle. Pilpola nousi Liedon kunnanvaltuuston johtoon ensimmäisenä perussuomalaisena ja toisena raukkalalaisena.

  • Matti Föhr erosi vasemmistoliitosta ja perusti oman, Jokeri-ryhmäksi nimetyn valtuustoryhmänsä.

  • Kokoomuksen Timo Inkinen jatkaa, saman puolueen Jonna Virtanen nousi ensimmäistä kertaa valtuustoon. Sivistyspalveluiden toimialajohtaja Laila Mäkelä (oik.) jutteli valtuutettujen kanssa ennen kokouksen alkua.

  • Keskustan Jari Vähätalo jatkaa, vihreiden Essi Ahlroth oli kokouksessa paikalla varavaltuutettuna.

Liedon tuore kunnanvaltuusto järjestäytyi maanantaina ja valitsi samalla kunnan eri toimielimiin jäsenet ja puheenjohtajat. Kunnanvaltuuston kokouksissa puhetta johtaa seuraavan nelivuotiskauden perussuomalaisten Juhani Pilpola.
Valtuuston kokouksen avasi kuitenkin porukan vanhin, demareiden Soili Leppänen. Viidennen valtuustokautensa aloittanut Leppänen painotti avaussanoissaan kuuntelemista ja käytöstapoja.
—Valtuustossa voi oikeasti vaikuttaa, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja perehtymistä. Myös toisinajattelijoita kannattaa kuunnella herkällä korvalla.
Leppänen nosti alkavan valtuustokauden tärkeimmiksi asioiksi soteuudistuksen, kunnan ikärakenteen muutokseen varautumisen ja kuntatalouden saamisen kestävälle pohjalle.
—Mitä toimenpiteitä sitten tarvitaan jää nähtäväksi, mutta päätösten teko koettelee varmasti myös valtuutettujen paineensietokykyä.
Seuraavan kerran kunnanvaltuusto kokoontuu kolmen viikon päästä 30.8. Silloin asialistalla on jo konkreettisia päätöksiä. Syksyn mittaan valtuuston päätettäväksi tulee muun muassa uuden Keskuskoulun mallista ja rahoista päättäminen.

Vasemmisto jäi oppositioon

Jos eri lautakuntien ja kunnanhallituksen johtopaikoista voi jotain päätellä, sosialidemokraattien ja vasemmistoliiton vaaliliitto jäi oppositioon. Demarit menettivät kuntavaaleissa kaksi valtuustopaikkaa, vasemmisto yhden. Suurin voittaja oli perussuomalaiset neljällä lisäpaikalla, mikä näkyy jaetuissa luottamustoimissa.
Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnassa puhetta johtaa perussuomalaisten Maria Mattila, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa saman puolueen Pasi Jokinen.

Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa kokoomuksen Mari Mikkola. Kokoomukselle jyvitettiin myös kaavoitus- ja rakennuslautakunnan puheenjohtajuus, ja paikan otti Jaakko Heininen. Kokoomuksen ja RKP:n valtuustoryhmästä puhetta johtaa tarkastuslautakunnassa RKP:n Henrik Solin, sosiaali- ja terveyslautakunnassa kokoomuksen Auli Hänninen.
Keskustan Jari Vuorinen johtaa puhetta teknisessä lautakunnassa ja vihreiden Vappu Nieminen-Pihala ylikunnallisessa ympäristöterveyslautakunnassa.
Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana jatkaa demareiden Pentti Nieminen.

Matti Lehtonen
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.