Urheilu | 21.12.2023 11:37

Paattisten Pamaus aloittaa lasten liikuntakerhon

Paattisten Pamaus aloittaa lasten liikuntakerhon

Kuvassa kättelevät Paattisten Pamauksen Niklas Kraama ja Alex Kalkas vetävät Paattisilla alakoululaisten liikuntakerhoa, jonka järjestäjä on Pamauksen futsal-jaosto.

Paattinen Paattisten Pamaus aloittaa lasten liikuntakerhon Paattisilla tammikuun alussa, kertoo Pamaus tiedotteessaan.

Liikuntakerhon mahdollistaa Turun asukasbudjettihanke. Kahdelle ryhmälle alakoululaisia tarjotaan liikuntaa kerran viikossa muutaman kuukauden ajan. Liikunnasta vastaa Pamauksen futsal-jaosto.

Kerhon vetäjinä ovat seuran nuoret huippu-urheilijat, joilla on vuosien kokemus erilaisista leikeistä ja peleistä. Päävastuulliset ohjaajat ovat paikalliset Niklas Kraama ja Alex Kalkas. Molemmat ovat suorittaneet pelinohjaajakurssit. He ovat paikallisille koululaisille tuttuja pelinohjaajia alakoululaisten jalkapallopeleistä. Molemmat ovat harjoitelleet myös Paattisten salissa, ja Niklas käynyt koulunsa Paattisilla.

Syksyllä toisella toimijalla oli vastaava liikuntakerhohanke, mutta valitettavasti syksyn vuoroja peruuntui. Paikalliset olivat kuitenkin aktiivisia. Mimmi Ruusunen otti yhteyttä aikaisempaan toimijaan ja Turun kaupunkiin, ja uuden kerhon asiat alkoivat edetä. Pamaus on kiinnittänyt huomiota siihen, että korvaavia vuoroja on tarvittaessa tarjolla. Seuran nuoria on ilmoittautunut tuuraajiksi ja he osallistuvat liikuntakoulutukseen.

—Olen myös itse paikalla keskustellen tarvittaessa tarpeista ja toiveista sekä lasten että aikuisten kanssa. Nyt tarjoamme liikuntaa alakoululaisille, mutta yhtä hyvin liikuntaa voisi olla myös yläkoululaisille alueen isommissa tiloissa tai liikuntaa myös nuoremmille, kertoo Aapo Kraama Paattisten Pamauksesta.

—Paattisilla aloitin ensimmäisen liikuntaryhmän reilu kymmenen vuotta sitten 3—6 vuotiaille. Samalla ryhmällä pelasimme salibandyä voittaen myöhemmin länsirannikon kortteliigan loppuhuipentuman 2019. Viime keväänä Pamauksen futsal-joukkue tuli P15-sarjassa SM-viidenneksi muita vuotta nuoremmalla joukkueella.

Liikuntakerhoon voivat osallistua sekä vähemmän liikkuvat lapset kuin paikalliset eri urheilulajien tulevaisuuden Topit ja Tessutkin.

—Seuran nuorten kanssa on juteltu mahdollisuuksista jatkaa toimintaa keväällä toivomusten ja mahdollisuuksien mukaan. Pojat opiskelevat liikkuvuusharjoitteita. Yksilöllisiä testejä ja harjoitteita voidaan lisätä liikuntakerhon toimintaan. Vaikka pääpaino onkin saada lapset innostumaan peleistä ja leikeistä, on mahdollista innostaa lapsia myös haastamaan itseään omalla tasollaan.

Kerhoon voi Ilmoittautua Niklas Kraamalle (niklas.kraama@gmail.com), jolloin saa myös kerhon tiedotteet sähköpostiinsa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.