Paikalliset | 23.11.2023 16:01

Muutosten vuosi paketoitiin palkinnoin ja puhein

Muutosten vuosi paketoitiin palkinnoin ja puhein

Yksi kausi pulkassa, nyt seuraavaa kohti. Kuvassa T12-joukkueessa pelaavat Silya Söderman (vas.), Elli Heikkilä ja Frida Paukkeri, P12-joukkueen Akseli Mäkelä sekä valmennuspäällikkö Adriano Dourado.

Liedon Pallon kauden päättäjäisiä vietettiin viime viikon keskiviikkona Ilmaristen koululla. Seura kertasi mennyttä vuotta ja palkitsi jäseniään.

Alkajaiseksi tonttulakkipäinen seuraväki hiljeni kuuntelemaan puheenjohtajansa Eija Isoheikon ajatuksia.

—Kausi 2023 alkoi muutoksen tuulissa, Isoheiko totesi ja muistutti, miten seuran johtokunta vaihtui lähes täysin.

Tehtävänsä jättäneen toiminnanjohtajan vastuut jaettiin seuran sisällä ja toiminnalle luotiin uudenlaisia raameja. Strategiakin hiottiin tuleville vuosille.

—Sitten vaihdoimme sloganimme. ”Jalkapalloa kaikille” on nyt ”punamustaa sykettä”.

Vuoden aikana seuraan on palkattu sihteeriksi Anna Gabel. Uudeksi valmennuspäälliköksi Anton Amokranen jälkeen valittiin Adriano Dourado. On perustettu uusia joukkueita ja seuran omista riveistä pestattu 15 nuorta mukaan valmennustoimintaan.

Vuoden aikana esimerkiksi soveltava joukkue ”Meidän jengi” sekä perhe- ja ensifutis ovat vakiinnuttaneet paikkansa.

—Olemme saaneet seuraan lähes sata uutta harrastajaa, Isoheiko lisäsi.

 

Monenlaisia onnistumisia

Tyytyväinen kuluneeseen vuoteen on 12-vuotias Frida Paukkeri. Hän on pelannut Liedon Pallossa viitisen vuotta ja nyt T12-joukkueessa.

—Hyvin meni kausi, voitto tuli. Nousemme nyt ykköseen.

—Nousu tietää kovempia vastuksia ja kovempia pelejä, Paukkeri kiteytti ja vakuutti, että uusiin koitoksiin ollaan kyllä valmiina. Treenaaminen ykköstä varten on jo aloitettu.

Oleellista futiksessa on itse peli, mutta myös joukkueella on väliä.

—Meillä on hyvä joukkuehenki, puolustajana ja keskikentällä pelaava Paukkeri kertoi.

10-vuotias Akseli Mäkelä on pelannut yli puolet elämästään jalkapalloa. Ensin Ilmaristen kyläjoukkueessa ja nyt Liedon Pallon riveissä.

—Jalkapallossa parasta ovat pelit ja kaverit. Turnaukset ovat hauskoja. Oltiin turnauksessa Tampereella, Mäkelä lisäsi.

Mäkelä pelaa P12-joukkueessa eli vanhempien kanssa. Mielenkiintoista on, että hänet saattaa nähdä ihan missä tahansa suunnalla pelikenttää. Välillä hän pelaa maalivahtina ja välillä hyökkääjänä — ja välillä jossain siellä välillä.

—Ja Akseli oikeasti pärjää näillä kaikilla pelipaikoilla. Hän on kilpailuhenkinen ja taitava sekä ymmärtää hyvin joukkuepelaamista, valmennuspäällikkö Adriano Dourado kuvaili.

Mäkelä harrasti ennen myös salibandyä, mutta luopui siitä, jottei treenikalenteri kävisi liian täydeksi. Nuoren futarin esikuva on selkeä:

—Ronaldo on paras! Ja Litmanen myös.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.