Paikalliset | 10.11.2022 11:24

Laukolaan tarvitaan lisäneliöitä varhaiskasvatukselle

Laukolaan tarvitaan lisäneliöitä varhaiskasvatukselle

Laukolan koulu- ja päiväkotikompleksiin tarvittaisiin lisäneliöitä. Lopullista päätöstä tilantarpeen tyydyttämiseksi ei ole vielä tehty.

—Viskarit ja eskarit ovat tällä hetkellä sijoitettuna väistötiloihin koulun puolelle. Se tarkoittaa, että nämä tilat ovat vastaavasti poissa koululaisten käytöstä, muistuttaa vs. varhaiskasvatusjohtaja Maarit Ketola.

Tällä hetkellä päiväkodin käytössä on koulun musiikki- ja niin sanottu toimintaluokka. Tarvetta olisi kolmannellekin luokalle. Koulun käsityötila sijaitsee päiväkodin puolelle johtavan käytävän varrella ja olisi siksi ideaali varhaiskasvatuksen käyttöön.

—Mutta tietysti myös koulu tarvitsee kyseistä tilaa.

Laukolan päiväkodissa on neljä ryhmää, lapsia kaikkineen 61.

—Heidät kaikki saadaan mahdutettua näihin tiloihin — toistaiseksi. Arvioiden mukaan lapsimäärä kasvaa ensi vuonna 70:een.

Vahto on ollut viime aikoina alueena muuttovoittoinen. Lisäksi äskettäin valmistui Valkiavuoren kolmas vaihe, mikä tarkoittaa, että kunta alkaa kaupata Vahdolla uusia tontteja.

—Tänne on muuttanut viime aikoina paljon lapsiperheitä. Lisäksi vuonna 2021 syntyi ennätyspaljon lapsia. On tulossa iso ikäluokka, Ketola lisää.

 

Lisärakennus ei investointilistalla

Laukolan tilantarve tuli ajankohtaiseksi viime keväänä, kun Piipulan talo eli niin sanottu Pikku-Laukola poistettiin varhaiskasvatuksen käytöstä sisäilmaongelmien takia. Piipulassa toimi kaksi ryhmää, jotka siirrettiin Laukolan päiväkotiin.

Vuonna 2013 valmistunut Laukolan päiväkoti on alkujaan suunniteltu kahdelle varhaiskasvatusryhmälle. Tästä syystä esimerkiksi eteisiä on vain kaksi. Koska pienimpien ryhmät oli sijoitettu Piipulaan, Laukolan piha pitäisi rukata myös nuorimmille käyttäjille sopivaksi.

—Mutta aika pienellä remontilla tiloista saataisi riittävät Vahdon varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tarpeisiin, Ketola uskoo.

Virallisia suuntaviivoja ei ole vielä vedetty, miten tilantarpeen kanssa edetään. Ruskon kunnanhallitus on kuitenkin päättänyt, ettei Laukolan lisärakennushanke ole vuoden 2023 investointilistalla.

Avoinna on myös, luopuuko kunta Piipulan kiinteistöstä. Jos Ketola saisi päättää, luopuisi hän siitä tutkimuksiin vedoten. Ainakaan varhaiskasvatukselle tila ei sovellu.

—Jotta Piipula olisi varhaiskasvatuksen käyttöön sopiva, tarvittaisiin mittava remontti.

—Järkevintä olisi, että saataisiin Laukolan päiväkodille yksi yhtenäinen tila. Se olisi hyväksi lapsille, henkilökunnalle ja työhyvinvoinnille, Maarit Ketola jatkaa.

Synergian puolesta puhuu myös Laukolan 168-oppilaisen koulun rehtori, Ruskon kunnan johtava rehtori Kai Laitinen.

—Tässä on kaikki lähellä, joten yhteistyötä on helppo tehdä. Päiväkoti pystyy hyödyntämään esimerkiksi koulun liikuntasalia ja ruokalaa, kirjasto on vieressä, Laitinen luettelee.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.