Paikalliset | 06.06.2024 14:49

Kesäaika supistaa Varhan palveluita

Kesäaika supistaa Varhan palveluita

Kesäajankohta vaikuttaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluihin.Osassa toimipisteistä on lomasesongin ajan supistettu aikataulu ja osa on tietyn aikaa kiinni.

Esimerkiksi Vahdon terveysasema on juhannuksen jälkeen suljettu 11. elokuuta saakka. Tällöin vahtolaiset ohjataan asioimaan Ruskon terveysasemalle.

Tarvasjoen terveysasemalla hoitaja- ja lääkärivastaanotto on suljettu 17.6.—18.8. sekä neuvolapalvelut heinäkuun ensimmäisestä päivästä 26.7. asti.

Palveluita siirretään kesäajaksi Tarvasjoelta Liedon pääterveysasemalle. Lietoon ohjataan kesällä asiakkaita myös Marttilasta ja Koskelta.

Suurimmat terveysasemat ovat koko kesän avoinna normaalisti. Turussa Käsityöläiskadun terveysasema on juhannusaattoa lukuunottamatta koko kesän auki tavalliseen tapaan.

Varha muistuttaa tiedotteessaan, että kesäaikana kiireellinen hoito turvataan, mutta kiireettömän hoidon saatavuus on rajoitettua.

—Asiakkaiden toivotaan uusivan reseptit hyvissä ajoin ennen juhannusta, jotta niiden käsittely ei ruuhkaudu keskellä kesää. Kiireettömiin palveluihin liittyvissä asioinneissa, esimerkiksi pitkäaikaissai-
rauksien kontrollikäynneissä, yhteyttä otetaan omalle terveysasemalle, avoterveydenhuollon johtaja Suvi Vainiomäki toteaa.

 

Laboratoriot pääosin auki

Tyks-sairaalapalveluissa on supistettua toimintaa kesän aikana ja useampi osasto on suljettu osan kesästä.

Tämä ei vaikuta asiakkaiden saamiin vastaanottoaikoihin, Varhasta kerrotaan. Jos asiakkaalla on käynti Tyksissä kesän aikana, hän tulee vastaanotolle tai osastolle sovitusti.

Tyksin päivystykset toimivat normaalisti: Tyks T-sairaalassa ja Salon sairaalassa ympäri vuorokauden. Loimaan ja Uudenkaupungin toimipisteiden aukioloajat muuttuivat toukokuusta niin, että päivystys avautuu kello 10 ja sulkeutuu iltaisin kello 20 kaikkina viikonpäivinä.

Ennen päivystykseen lähtöä tulee soittaa päivystysapuun 116117 ja hätätapauksessa 112.

Suuri osa Tyks Laboratorioiden näytteenottopaikoista, kuten Lieto ja Rusko, ovat kesäaikana avoinna normaalisti. Varhan alueen asukkaat voivat asioida kaikissa Tyks Laboratorioiden toimipaikoissa.

Sosiaali- ja vammaispalvelujen sosiaalityön palvelut toimii supistetusti 1.6.—31.8. ja muun muassa vammaisten työ- ja päivätoiminta on suljettuna heinäkuussa.

Tarkemmat tiedot eri poikkeusaikatauluista löytyvät Varhan nettisivuilta.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.