Paikalliset | 11.02.2021 09:06

Vanhalinnaan uusi omakotialue

Vanhalinnaan uusi omakotialue

Vanhalinnan uusimman omakotialueen tontit ovat rakennusvalmiita. Koneurakointi Heinon rakentama kunnallistekniikka valmistui kuukauden etuajassa, johon vastuurakennuttajana ja tilaajana toiminut Liedon kunta sekä Turun Yliopistosäätiö olivat tietysti tyytyväisiä.

Lieto Vanhalinnan alueelle nousee lähivuosina viitisenkymmentä uutta omakotitaloa. Vanhalinnan puutarhaksi kutsutun kaava-alueen kunnallistekniikka valmistui pari kuukautta etuajassa ja ensimmäiset rakentajat pääsevät töihin vielä kevään aikana.

Raakamaan omistajan Turun Yliopistosäätiön ja Liedon kunnan välinen yhteistyö on toiminut jo vuosia. Kunnallistekniikan rakentamisesta vastaa maankäyttösopimuksen mukaan Liedon kunta, ja säätiö korvaa kunnalle aiheutuneet kustannukset. Puutarhan alueen kunnallistekniikan rakensi Koneurakointi Heino Oy, ja urakka luovutettiin viime viikolla.


Härkätielle lisää liikennettä

Uusin rakennettava alue sijaitsee Vanhalinnan kartanon, Keskiorten ja Hakkisten asuinalueiden kainalossa. 27 omakotitontista 10 on jo myyty yksityisille ja 14 tonttia vuokrattu kaarinalaiselle Rakennusliike Hellman Oy:lle. Lisää on luvassa.
—Seuraava alue tulee Kuninkaanraitin jatkoksi, jonne on kaavoitettu 22 omakotitonttia. Tonttimyynnin tuloilla rahoitetaan käytännössä jälkikäteen Vanhalinnan 2000-alun laajaa peruskorjausta, kertoo tyytyväisenä Turun Yliopistosäätiön ja Liedon Vanhalinna -säätiön asiamies Pekka Kanervisto.
Yhteensä Vanhalinnan maille nousee lähivuosina siis viitisenkymmentä omakotitaloa. Liikenne tonteille kulkee kansallismaiseman läpi.
—Härkätie kyllä kestää, se on testattu infrarakentamisen aikana. Hämeentiellä tehdyt kaistajärjestelyt ovat helpottaneet kulkua merkittävästi, ja tielle tehdään lähiaikoina myös korjauksia.
Itsekin Vanhalinnan alueella asuva Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela lupaa kunnan palvelumitoituksen riittävän myös kasvavalle Vanhalinnan alueelle.
—Kunta kyllä vastaa palveluhaasteeseen. Kulkuyhteydet esimerkiksi Loukinaisten kouluun ovat jo parantuneet.
Loukinaisissa uutta asumista rakennetaan tulevina vuosina myös Matintalon alueelle.

Uudet naapurit tervetulleita

Vanhalinnan kartanon alueella koronavuosi näkyi paitsi yksityistilaisuuksien ja museonäyttelyiden kuihtumisena, myös lisääntyneenä ulkoilijoiden määränä. Vastikään Vanhalinnan toiminnanjohtajana aloittanut Lauri Viinikkala toivottaa uudet naapurit tervetulleiksi.
—Omalta osaltamme toivomme, että Vanhalinnan ympäristö ja kaikki toiminnot tulevat alueen asukkaille tutuiksi. Kutsumme kaikki uudet asukkaat kylään, Viinikkala lupaa.
Kaikki tahot vakuuttavat, ettei alueen rakentuminen ole ristiriidassa Vanhalinnan historiallisen miljöön kanssa.

Matti Lehtonen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.