Paikalliset | 21.05.2020 08:00

Desinfiointilaite nostaa kotisairaalan hygieniatasoa

RUSKO Ruskolla ja Raisiossa toimivan Raision kotisairaalan hygienian tasoa on varmistettu hankkimalla kotisairaalan käyttöön desinfiointilaite, jonka teho perustuu UVC-ledien tarkasti rajattuun aallonpituuteen.

Menetelmässä on tutkimuksin todennettu mikrobeita tuhoava desinfioiva vaikutus.

—Potilaille onkin kerrottu laitteen hankinnasta ja potilastyytyväisyys on tämän myötä parantunut. Potilaille on tärkeää, että heidän turvallisuuteensa panostetaan. Koronaepidemian alkaessa pohdimme, siirrämmekö desinfiointilaitteen infektioyksikköön, mutta päädyimmekin hankkimaan myös toisen laitteen, Raision kotisairaalan osastonhoitaja Kim Asunta kertoo.

Pandemioissa terveydenhuollon henkilökunta joutuu kovan paineen alle johtuen lisääntyneestä työmäärästä, mahdollisesta henkilökunnan sairastumisesta ja jopa hoito- ja suojavälineiden riittämättömyydestä.

—Automatisoiduilla hygieniaratkaisuilla voidaan merkittävästi helpottaa työpainetta ja hyvän desinfektiotason aikaansaamista, sanoo mikrobiologi Kirsi Saukkonen.

Raision kotisairaala tuo sairaalatasoista hoitoa potilaan kotiin Ruskolla ja Raisiossa. Kotisairaala voi joissain tapauksissa lyhentää potilaan sairaalajaksoa tai jopa korvata sen. Toistuvissa hoidoissa kotisairaala voi säästää potilaan raskailta sairaalakäynneiltä. Kotisairaalan potilaaksi pääsee vain lääkärin lähetteellä.

Kotisairaalan henkilökunnalla on potilaiden luona käydessään käytössä reput, joissa kuljetetaan työhön tarvittavia tavaroita. Repuissa on mukana lisäosia, joita oli aiemmin hankala desinfioida, kuten tippavälineitä ja verenpainemittareita.

—Suuri laitteen luoma lisäarvo on automaatio eli desinfioinnin taso ei ole ihmisestä kiinni, vaan laite tekee aina tasalaatuisen tuloksen. Helppous on myös tärkeää — kun laitetta on helppo käyttää, ihmiset omaksuvat sen nopeammin käyttöönsä, sanoo Raision kotisairaalan hygieniahoitaja Anne Vartiala.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.