Pääkirjoitus | 19.05.2023 11:44

Kohti kesää

Liedon motoristimessussa esiintynyt Tommi Läntinen aloitti uransa turkulaisen Fabrics-yhtyeen (1979—1982) laulajana ja basistina. Fabricsin tunnetuin laulu on Summer is Fading (1981), jonka on säveltänyt Kim Trapp ja englanniksi sanoittanut Läntinen. Laulu voitti Levyraadin, joka oli varma tie tulla tunnetuksi artistiksi tuon ajan kahden televisiokanavan ja kahden radiokanavan Suomessa.

Haikea Summer is Fading kertoo kesästä ja rakkaudesta, jotka katoavat syksyn tuuliin ja sateisiin. Edessä on paluu takaisin arkiseen elämään, kaupunkiin ja töihin. Myöhemmin Hector suomensi laulun nimellä Kesä häipyy.

Tilastoja ei ole, mutta tuntuu, että kesän päättymisestä on tehty enemmän lauluja kuin kesän alkamisesta. Mutta nyt olemme vasta keväässä. Koivut ovat heleän käärijänvihreitä heiluen tuulessa kuin Jere Vantaalta Liverpoolin laululavalla. Motoristikirkko tuli jo mainittua. Sitä voinee hyvällä syyllä pitää Liedon kesänavauksena. Korona ei ole ollut uutisissa enää kuukausiin.

Kesätapahtumia onkin luvassa runsaasti. Tienoon alueella on kesäteatteriesityksiä, useita musiikkifestivaaleja, kirkoissa kesäiltojen konsertteja, on kuntien nimikkoviikkoja ja nimikkopäiviä. Eikä tapahtumia tarvitse odottaa kesäkuuhun saakka. Avoimet ovet Aurajoen matkailutiellä -tapahtuma on lauantaina. Kohteita on avoinna Liedosta Oripäähän saakka.

Miten pitkän ja pimeän talven jälkeen pitäisi suhtautua alkavaan kesään? Pitääkö kesään ladata odotuksia ja lomapäivät täyteen ohjelmaa? Vai pitäisikö olla rauhassa ja katsoa, mitä kesä tuo tullessaan.

Itse suhtaudun kesään kuin A. A. Milnen luoma Nalle Puh. Mitä Nalle Puh sanoikaan hunajasta? Parasta ei ole hunaja, vaan hetki ennen hunajaa.

Nyt on se hetki.

Pekka Remes

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.