Pääkirjoitus | 13.01.2022 08:22

Rauhallisesti vain eteenpäin

Niin se vain saapui tänne Tienoon toimitukseenkin: se, jonka nimeä en jaksa enää mainita. Toimituksen väestä työpaikalla on neljäsosa, ylipäätään työkykyisiä puolet. Ikävä ajoitus tarkoitti sitä, että tämä alkuvuoden mahtavaksi luku-, vaali- ja lapsiperhepaketiksi etukäteen ajateltu lehti joutui maanantaiaamuna laihdutuskuurille. Tehdään se, mitä pystytään.

Kohta kahden vuoden ajan Tienoossakin on oltu paikalla mahdollisimman vähän, holvattu käsidesiä, siivottu tehokkaasti ja oltu ylipäätään varovaisia. Etähybridityöt ja perinteiset konttorihuoneet joiden ovet saa kiinni ovat mahdollistaneet etäisyyden pidon samankin katon alla. Mutta nyt taisi omikron viedä voiton, tai ainakin erän.

Jos jotain positiivista pitää tilanteesta paitsi Tienoon toimituksessa, myös laajemmin koko yhteiskunnassa hakea, tilanteen yllättämiä ihmisiä tai toimijatahoja ei enää ole. Tähän on jo totuttu. Vaikka korpeaa, niin nyt vain odotellaan. Tiistaina Maailman terveysjärjestön edustaja sanoi, että omikron-virusvariantti tulee tartuttamaan yli puolet Euroopan väestöstä seuraavien 6—8 viikon aikana. Parasta suojaa saa edelleen rokotuksista, vaikka osalle kansasta sekin on hankala uskoa, vaikka vuoden päivät on asiaa hoettu ja ämpäreitä jaettu.

Ensi viikolla äänestetään aluevaaleissa. Oikeammin: äänestää voi ennakkoon jo nyt. Kun vuoden 2020 muotisana oli resilienssi, ongelmitta järjestettävät valtakunnalliset vaalit olkoot sitkeyden, joustavuuden ja kestävyyden manifesti.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.