Pääkirjoitus | 24.06.2021 08:47

Hyvä, että kesäloma on kesällä

Kymmenet, jopa sadat tuhannet suomalaiset aloittavat kesälomansa tänään tai huomenna. Loma lienee kaikille ansaittu, mutta osalle työikäisistä loma tulee myös todella tarpeeseen. Epidemian leimaama työvuosi on vaatinut monelta poikkeuksellista venymistä, olivat he perheellisiä tai eivät. Epävarmuus, varovaisuus ja huoli huomisesta ovat leimanneet suomalaisten arkea viime syksystä lähtien.
Nyt, kun epidemiatilanne on helpottunut, suuri osa väestöstä rokotettu, koulut kesälomalla ja erilaiset rajoitukset poistumassa, on aika ottaa iisisti. Rauhoittumisessa ja elpymisessä auttaa sekin, että muualla maailmassa epidemia ei suinkaan ole ohi. Kesälomaa vietetään — toista kertaa peräkkäin — puolipakolla kotimaassa. Vielä kun sää näyttää suosivan ainakin hellekesän ystäviä, lähtökohdat onnistuneelle kesälomalle ovat olemassa.

Moni lataa muutamaan kesäviikkoon 11 syksykuukauden odotukset. Pitää tehdä kesälomareissuja, mökkeillä, käydä huvipuistossa, rakentaa terassia, kalastella ja olla vaan. Joku siitä selviää, mutta pettymyksiltäkään ei aina vältytä. Etenkin lapsiperheissä eri odotusten, toiveiden ja rahankäytön yhteensovittaminen ei ole aivan yksinkertaista.
Muistaa sopii myös niitä, joille kesäloma on kaukainen haave vain. Pätkätyöläiset ja opiskelijat viettävät kesänsä usein niitä vakituisia kesälomalaisia tuuraten.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.