Pääkirjoitus | 08.04.2021 08:12

Odottavan aika on pitkä

Vuoden verran on odotettu: koska tämä on ohi? Yhä useamman vastuullisen kansalaisen kärsivällisyys alkaa olla lopussa. Tuskastumisen sammiosta tursuaa hankalia tunteita. Etsitään syyllisiä, koetaan epäoikeudenmukaisuutta, nähdään salaliittoja tai tunarointeja joka puolella. Rauhallisilla epidemia-alueilla tuhahdellaan pääkaupunkiseutulaisten ja turkulaisten toiveille painotetusta rokotustahdista: mitäs asutte siellä ruuhka-Suomessa!

Huoli pois: terveysviranomaiset, rokotteista vastaavat tahot tai poliittiset päättäjät eivät ole keskenään salaliitossa kansalaisia tai yrityksiä vastaan. Kukaan ei Suomessa istu rokoteröykkiön päällä, vaan piikit pistetään sitä mukaa, kun niitä maahan ja paikallisiin rokotekeskuksiin saadaan. Koronarokotteet eivät ole vaarallisia, tai ainakaan sen vaarallisempia kuin kansallisen rokotusohjelmankaan rokotteet, eikä niihin ole piilotettu mikrosiruja. Eikä kukaan ole päättänyt juuri sinun jäävän ilman rokotetta jonon hännille.

Jotkut eivät jaksaisi odottaa. Rajoituksista ja ohjeistuksista etsitään porsaanreikiä, vaikka ajatus niiden takana on yksinkertaisesti kontaktien vähentäminen.

Odottaa kannattaa sitä aikaa, kun voi taas tehdä tavallisia asioita. Käydä kaljalla, jäätelöllä tai elokuvissa. Harrastaa porukalla, mennä aamulla työpaikalle tai kouluun.

Se aika tulee nopeammin, jos kaikki malttavat odottaa.

Matti Lehtonen

 

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.