Pääkirjoitus | 04.02.2021 08:20

Koronakorvaukset lomautusten turma

Kun Liedon kunnanhallitus maanantaina perui kunnan työntekijöiden kertaalleen päätetyt lomautukset, tyhjeni tämän lehden yleisönosasto sinne osoitetuista kirjoituksista. Lomautuspäätöstä on kritisoitu käytännössä jokaisen ammattiryhmän osalta sen jälkeen, kun päätös syksyllä tehtiin. Eihän yksikään kunnan työntekijä ole palkkalistoilla turhaan, ja työt joka tapauksessa tehtävä.
Eri toimialoilla ehdittiin jo varautua tuleviin pakkolomiin. Osa työntekijöistä oli kuulemma varaillut palkattomille lomilleen jo kotimaanmatkoja. Osa taas painoi töitä valmiiksi etukäteen, jotta lomautuksista selvittäisiin. Toisaalta moni odotti kollegoidensa poissaoloa kauhunsekaisin tuntein, olisihan edessä tuplatyöpäiviä.

Valtion toimet koronaepidemian hoidossa tappoivat lopulta lomautusinnon. Korvauksia on tullut miljoonatolkulla tarvetta enemmän, etenkin kun kunnan verotulot eivät ole pudonneet odotetusti. Oma painoarvonsa taisi olla myös lähestyvillä kuntavaaleilla.
Kummallinen vuosi 2020 ei kuitenkaan ollut niin kummallinen, etteikö Liedon kuntatalous olisi edelleen kriisissä ja tulevat jätti-investoinnit tekemättä. Velat eivät muuttuneet saataviksi. Palveluiden ja organisaation uudistamista tullaan tekemään jatkossakin. On täysin mahdollista, että vuoden päästä samoista lomautustoimenpiteistä puhutaan uudelleen.

Matti Lehtonen

Lue vanhempia pääkirjoituksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.