Paikalliset | 02.02.2023 10:01

Vierun onnettomuuden rikosnimikkeitä kovennettiin

Vierun onnettomuuden rikosnimikkeitä kovennettiin

Viime viikonloppuna Liedossa tapahtuneen liikenneonnettomuuden rikosnimikkeitä on kovennettu.

Alustavasti kuljettajaa epäiltiin rattijuopumuksen lisäksi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamisesta. Esitutkinnan edettyä nimikkeet on korotettu törkeäksi liikenneturvallisuuden vaarantamiseksi ja törkeäksi kuolemantuottamukseksi.

Hämeentiellä Vierunpuiston risteyksessä tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä onnettomuus, joka vaati yhden ihmisen hengen. Kolme muuta onnettomuusautossa ollutta selvisivät lievin vammoin.

—Menehtynyt istui ajoneuvossa takapenkillä, ja suoritetun tutkinnan perusteella epäillään, ettei hän ollut turvavöissä, kertoo tutkintaa johtava Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Tommi Kosunen.

Kaikki autossa olleet olivat noin 30—40-vuotiaita. Henkilöiden asuinpaikkaa poliisi ei kommentoi.

Kuljettaja puhallutettiin paikan päällä, ja hänen veressään oli alkoholia vain vähän. Sen sijaan huumepikatesti näytti positiivista.

—Ainetta ei tässä vaiheessa yksilöidä. Verikokeista selvitetään, liittyykö asiaan mahdollisesti luvallinen tai luvaton lääke tai huumausaine. Verikokeen tulos tulee myöhemmin, Kosunen jatkaa.

Onnettomuustilanne sai alkunsa, kun henkilöauto lähti ohittamaan kerralla kolmea ajoneuvoa. Kuljettaja menetti ohituksen jälkeen autonsa hallinnan. Auto suistui ojaan ja kääntyi katolleen.

Poliisi epäilee, että auton nopeus oli onnettomuushetkellä huomattava. Paikalla on 60:n nopeusrajoitus.

—Tapahtumahetkellä olosuhteet olivat huonot, ja tie oli erittäin liukas.

Muut autot välttivät osuman ja vauriot. Hämeentie oli onnettomuuspaikan kohdalta suljettuna lähes kaksi tuntia.

—Nyt suoritetaan esitutkinta loppuun ja samalla suoritetaan kuolemansyyntutkinta. Asiasta ei tiedoteta sen enempää, Kosunen päättää.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.