Paikalliset | 02.12.2021 08:43

Valokuvauskilpailussa etsitään, miten onni asuu Ruskolla

Valokuvauskilpailussa etsitään, miten onni asuu Ruskolla

Valokuvaustalkoot-valokuvakilpailuun halutaan kuvia teemalla Onni asuu Ruskolla. Kilpailusta voi tiedustella Ruskon kunnasta Jenna Hiltuselta.

Ruskon kunnan järjestämä valokuvauskilpailu ”Valokuvaustalkoot: Onni asuu Ruskolla” päättyy 10. joulukuuta. Talkoilla halutaan osallistaa kuntalaisia Ruskon kunnan viestinnän kehittämiseen. Samalla halutaan kehittää kunnan viestintää ruskolaisempaan suuntaan.


Ruskon Vihreät -valtuustoryhmä teki toukokuussa 2020 valtuustoaloitteen valokuvakilpailusta, jonka sadosta kunta saisi käyttönsä Ruskoa kuvaavaa mainosmateriaalia.
—Kilpailu on suunnattu ruskolaisille. Kilpailuun toivotaan laajaa osallistumista, kertoo Ruskon kunnassa harjoittelujaksoaan suorittava opiskelija Jenna Hiltunen.
—Kuvia toivotaan koko kunnan alueelta.
Kilpailussa on sana ”talkoot”. Kilpailuun voi lähettää useita kuvia.
—Perheet voivat lähettää kuvia, ja näin saadaan erilaisia näkemyksiä, mitä on onni Ruskolla. Ajatuksena on, että kun perheestä tulee kuvia eri ikäpolvilta, saadaan näkemyseroa aiheeseen, mitä on onni Ruskolla.
—Esimerkiksi perheen 10-vuotiaalla voi olla hyvin eri näkemys kuin perheen vanhemmilla tai isovanhemmilla.

Kilpailuun lähetetyt kuvat jäävät kunnan käyttöön.
—Kunnan viestintätiimi valitsee kymmenen parasta kuvaa. Ruskon kunnan 1. luokan ja 9. luokan oppilaat äänestävät voittajat. Näin saadaan eri ikäisten näkemys siitä, mikä on hyvä kuva. Ja myös lapset pääsevät vaikuttamaan kunnassa.
Parhaat kuvat ovat esillä kirjaston näyttelyssä.
Kilpailun voittajakolmikko palkitaan rahapalkinnoin. Ensimmäiseksi tullut saa 200 euroa, toinen 150 euroa ja kolmanneksi tullut 100 euroa. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan paikallisen kaupan 50 euron lahjakortti.
Kuvat lähetetään kilpailuun kunnan kotisivujen kautta.

Alaa voi vaihtaa aikuisena

Ruskon kunnan puolesta kilpailua koskeviin kysymyksiin vastaa Jenna Hiltunen. Hän opiskelee merkonomiksi Turun ammatti-instituutissa. Parhaillaan hän suorittaa kunnassa 12 viikon harjoittelujaksoa. Hän on aikaisemmalta ammatiltaan lähihoitaja.
—Sain ajatuksen, että olisi kiva kokeilla jotain muuta alaa. Ajatus alanvaihdosta oli mielessä jo pidemmän aikaa. Nyt oli oikea hetki, 33-vuotias Hiltunen kertoo.
—Toinen syy on se, että sosiaaliala ei saa sitä arvostusta, mikä sille kuuluisi.
Työharjoittelun aihealueita ovat asiakaspalvelu, työyhteisössä toimiminen ja tuloksellinen toiminta.
Hiltusen opinnot kestävät kaksi vuotta. Aikaisempia opintosuorituksia hyväksiluetaan uudessa tutkinnossa.
Elinikäisestä oppimisesta on puhuttu viime vuosina. Näkyykö se merkonomiopiskelijoissa?
—Kyllä näkyy. Opiskelijat ovat iältään 20—55-vuotiaita.

Valokuvaustalkoiden säännöt

Kilpailija osallistuu itse ottamallaan valokuvalla. Osallistuja luovuttaa kuvan käyttöoikeuden Ruskon kunnalle. Kunnalla on mahdollisuus käyttää kuvaa omissa julkaisuissaan.
Kuvan lähettäjällä tulee olla täydet tekijänoikeudet valokuvaan. Osallistujan tulee muun muassa huolehtia, että kaikki kuvassa esiintyvät henkilöt ovat suostuneet kuvan käyttöön. Mikäli kuvassa esiintyvä henkilö on alle 18-vuotias, on lupa julkaisuun kysyttävä henkilön huoltajalta.
Kilpailussa ei ole ikärajaa. Alaikäisten osallistujien on toimitettava huoltajan suostumus valokuvan käyttöoikeuksien luovuttamisesta.
Kuvaajan nimi mainitaan kirjastolla järjestettävässä valokuvanäyttelyssä.
Kilpailuaika päättyy 10. joulukuuta.

Pekka Remes

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.