Urheilu | 30.09.2021 10:09

TarU Hockey sai korona-ajasta torjuntavoiton

TarU Hockey sai korona-ajasta torjuntavoiton

Suomen Olympiakomitea ja Suomen Jääkiekkoliitto ovat myöntäneet TarU Hockeylle Tähtimerkin laatuohjelman suorittamisesta, kertoo toiminnanjohtaja Lauri Isotalo.

Tarvasjoki TarU Hockeyn toiminnanjohtaja Lauri Isotalo summaa, että seura selvisi korona-ajasta torjuntavoittajana. Aikuisten ryhmät eivät voineet harjoitella, mutta muut ryhmät saivat.
—Tosin ovelle piti laittaa lappu, että lasten vanhemmat eivät saaneet tulla sisälle jäähalliin, Isotalo kertoo epätavallisesta rajoitusten ajasta.
Seuran kannalta suurin haaste ei olekaan joukkueiden toiminnan jatkuminen. Haasteena on saada toimintaan mukaan niitä lapsia ja aikuisia, jotka eivät nyt liiku. Heitä ajatellen meneillään on kolme hanketta.
Tarvasjoen Urheilijoiden hirvipassilla pääsee kolmen lajin pariin yhdellä maksulla. Lajit ovat jääkiekko, jalkapallo ja yleisurheilu. Hirvipassi on jaettu kolmeen kategoriaan. Hirvipassi on tarkoitettu 6—12-vuotiaille.
Hanketta tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Se alkoi viime vuonna ja päättyy ensi kesänä.
Toisena hankkeena on kyläkiekko. Ensimmäinen kyläkiekkoturnaus on ensi lauantaina Tarvasjoen jäähallissa. Pelit on tarkoitettu vuosina 2011—2014 syntyneille lapsille. Hanke saa tukea Supercellistä tuttujen yrittäjien Mikko Kodisojan ja Ilkka Paanasen perustamalta Unelmien peliä -rahastolta.

Kyläkiekkoturnaukset ovat lapsille maksuttomia. Pakolliset varusteet ovat kypärä, maila ja luistimet. Suositus on, että pelaajat ostavat kahden euron hintaisen seurapassin.
Talven tullen kyläkiekkoa jatketaan luonnonjäillä. Ulkopelien lisäksi kauden aikana on neljä turnausta Tarvasjoen jäähallissa.
—Ajatus on, että kyläjoukkueisiin kutsutaan kavereita mukaan pelaamaan. Yleensä, kun kaveri kutsuu mukaan, silloin myös lähdetään, Isotalo kertoo kyläkiekon ideasta.
Yksi tapa tehdä seuraa ja jäähallia tunnetuksi on kustantaa lietolaiset päiväkoti- ja esikoululaisryhmät luistelemaan jäähallille. Seura tarjoaa linja-automatkan, jääajan, luistelun ohjaajat sekä lapsille evästä. Tätä hanketta tukee lietolainen Margaretha Säätiö.
—Päiväkotiryhmille kynnyskysymys on usein linja-auton kustantaminen. Nyt TarU Hockey maksaa linja-auton.
TarU Hockey hankkii myös laajempaa näkyvyyttä tarjoamalla kauppojen pihoilla kahvia ja makkaraa.

Jääkiekon parissa naisia ja tyttöjä

Toiminnanjohtaja Isotalo laskee, että TarU Hockeyn noin 400 jääkiekon harrastajasta kahdeksasosa eli noin 50 on naisia tai tyttöjä. Naisten harrastekiekossa on mukana kolmisenkymmentä pelaajaa.
—Lisäksi joukkueenjohtajista yli puolet on naisia, Isotalo muistuttaa.
Tyttökiekkoilijoiden esikuvana on TarU Hockeyn kasvatti Anni Timonen, jolla on alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-pronssi. Nykyään Timonen pelaa TPS:n naisten liigajoukkueessa.

Miesten harrasteryhmä kulkee nimellä Äijälätkä.
TarU Hockeyn edustusjoukkue pelaa 3. divisioonan lohkossa 6. Lohkon muut joukkueet ovat Kiekko-67 Turku, Salon Kiekkohait, Panelian Raikas, ParSport Parainen, Turun Kisa-Veikot ja Uudenkaupungin Jää-Kotkat. Edustuksen kauden ensimmäinen kotiottelu on ensi lauantaina.
—Edustuksessa satsataan tuleviin vuosiin. Meillä on nyt vahvat U19- ja U17-joukkueet, joista tulevina vuosina muodostuu edustuksen runko. Tavoitteena on saada nuorille jatkumo aikuisliikuntaan.
Tokihan jäähallilla käy muitakin kuin jääkiekkoilijoita. Erityisen suosittuja ovat seurakunnan kustantamat maksuttomat yleisöluistelut sunnuntaisin.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.