Paikalliset | 18.11.2021 09:13

Täytekakuin koristeltu Toffi täytti pyöreitä

  • Myös päiväkodin lapset osallistuivat Toffin 10-vuotisjuhlaan. Koristeltu kiipeilyteline oli esikoululaisten käsialaa. Koko koulun ja päiväkodin väki kokoontuivat ulos laulamaan yhdessä onnittelulaulun.

  • Luokkien edustajat avasivat koulun saamat syntymäpäivälahjat. Niistä paljastui pelivälineitä sekä neljänsuora-peli.

  • Koulun maskotti Bobi-ilmapallo oli myös juhlatunnelmissa. Koulunjohtaja Sini Koskinen kertoi koulun aulan olevan koko kiinteistön sydän.

  • Lahjojen avaaminen kiinnosti myös välitunnilla olevia lapsia.

  • Paattisten päiväkodin lapset piirsivät kiinteistöstä kuvia ja kertoivat, mikä rakennuksessa on parasta. Piirroksia pääsi ihailemaan päiväkodin ikkunasta.

  • 6-luokkalainen Sisu Ritvanen kertoo opiskelleensa koulukiinteistössä sen koko 10-vuotisen olemassaolon ajan, aloittaen päiväkodista. —Tämä on mukava paikka. Ei liian suuri, muttei pienikään. Olen ollut täällä päiväkodista saakka ja seuraavaksi siirryn todennäköisesti Puolalan yläasteelle haikein fiiliksin, hän kertoo.

Paattisten koulu juhli näyttävästi Toffinkujan koulu- ja päiväkotikiinteistön 10-vuotisjuhlaa viime torstaina. Koronapandemian takia merkkipäivää juhlittiin koululaisten ja päiväkodin lasten kesken, eikä kutsuvieraita saapunut. Koulun pihalla sijaitseva kiipeilyteline oli koristeltu valtavaksi täytekakuksi kynttilöineen eskarien toimesta. Paattisten koulun aula oli koristeltu ilmapalloin ja seinät olivat täynnä oppilaiden askartelemia täytekakkuja.

Vuosikymmenen palvellut koulukiinteistö on ollut toimiva ja sen käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä sen mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin.
—Kymmenen vuotta sitten koulun rakentaminen oli suuri asia ja herätti paljon keskustelua paikallisissa. Nyt kaikki ovat ottaneet kiinteistön omakseen. Täällä järjestetään paljon iltatoimintaa, kuten työväenopiston kursseja. Lisäksi täällä on muun muassa musiikin opetusta, seurat käyttävät koulua ja myös yksityisiä salivuoroja vuokrataan. Lisäksi iltaisin kiinteistössä toimii omatoimikirjasto, koulunjohtaja Sini Koskinen kertoo.

Koulu tekee yhteistyötä myös Paattisten seurakunnan, nuokkarin ja Paattisten Maataloustuottajain yhdistyksen kanssa.
Paattisten uuteen kouluun yhdistettiin vanhat Kreivilän ja Paavolan koulut. Paattisten päiväkoti sijaitsi muualla.
—11.11.2011 kello 11.11 talo luovutettiin. Silloinen edeltäjäni Ari Rusi ja päiväkodin entinen johtaja vastaanottivat sen. Edelleen koulussa työskentelee siltä ajalta neljä opettajaa ja viisi päiväkodin työntekijää, Koskinen kertoo.
Keskeinen ja tärkeä paikka rakennuksessa on Koskisen mukaan sen aula.
—Aikanaan sitä käytettiin tietokonetilana, mutta koululaisten saamien iPadien myötä sen tarkoitus muuttui.
Nyt aulaa täydentävät pöytäjalkapallo ja pingispöytä. Aulassa sijaitsee myös ruokala sekä kirjasto. Kaiken kaikkiaan Koskinen kehuu koulun rakennustyötä.
—Vaikka se on jo kymmenen vuotta vanha, on se hyvin tehty ja hoidettu. Tilaratkaisut ovat toimivia. Eskarilaiset ovat välillä ulkona samaan aikaan koululaisten kanssa. Päivähoito toimii omassa siivessään ja rakennuksesta löytyy myös kirjasto ja neuvola.

Onnittelulaulu koko koululle

Keskellä aulaa sijaitsee suuri lahjapaketti. Paikalle on kutsuttu luokkien edustajat avaamaan vanhempainyhdistyksen antamaa syntymäpäivälahjaa. Paketin kansi rusetteineen nousee ilmaan lasten käsissä ja alta paljastuu useampi laatikko täynnä pelivälineitä. Lisäksi aulasta löytyy toinenkin paketoitu lahja, jonka paperin alta esiin tulee neljänsuora-peli. Pelin lahjoitti Paattisten seurakunta.

Lahjojen avaamisen jälkeen koko koulu sekä päiväkoti kokoontuvat pihalle täytekakku-kiipeilytelineen ympärille. Sini Koskinen piti puheen, jossa kertoi koulun syntymäpäivistä. Samalla hän kertoi, että osana juhlaa vanhempainyhdistys tarjoaa lapsille jälkiruoaksi jäätelöt.
Tämän jälkeen lapset lauloivat yhdessä Paljon onnea vaan -laulun, jonka jälkeen he siirtyivät luokkiin.

Sini Koskisen ja päiväkodinjohtaja Marja Karin mukaan koulun ja päiväkodin yhteiselo samassa kiinteistössä on toimiva ratkaisu.
—Nivelvaiheyhteistyö on meillä hyvää. Lisäksi päiväkodin ja koulun välillä on kummitoimintaa, joka on koronan jälkeen taas alkamassa, Marja Kari sanoo.
Koulussa ei ole varsinaista opettajanhuonetta, vaan koko talon henkilökunnalla on yhteinen taukotila. Muuten koulu ja päiväkoti toimivat omissa siivissään.
—On ihanaa, että Marja on aivan seinän takana henkisenä tukena, Sini Koskinen sanoo.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.