Urheilu | 05.05.2022 08:04

Sprintin MM- ja MC-arvokilpailupaikkoja tarjolla

Sprintin MM- ja MC-arvokilpailupaikkoja tarjolla

Arto Talvinen #6 valmistautuu leimaamaan. Kuva: Petteri Kähäri/SSL

Viikonlopun arvokilpailukatsastukset olivat jaettu kahteen päivään ja viiteen eri kilpailuun. Vappuaattona Espoon Iso Omena- kauppakeskuksen ympäryskortteleissa oli tarjolla kaksi eri kilpailua. Näistä karsittiin 12 parasta naista ja miestä sunnuntain kolmeen uuteen kilpailuun. Koko setin MS Parmasta suoritti Arto Talvinen ja Akseli Ruohola. Nuoret urheilijat joutuivat todella koville sekä henkisesti että fyysisesti. Espoon sprinteissä liki sadan kanssakilpailijan puristuksessa Ruohola oli yhteisaikojen kolmas ja Talvinen taituroi sijalle kuusi. Voittoon suunnisti viime vuoden parhaaksi suunnistajaksikin valittu Kalevan Rastin Miikka Kirmula.

Täksi kaudeksi Suomen maajoukkueen valmentajaksi siirtynyt ranskalainen moninkertainen maailmanmestari Thierry Gueorgiou on tuonut uusia tuulia myös valintaperusteisiin. Vappua ei paljoa juhlittu, kun jatkoon päässeet miehet ja naiset siirtyivät jo vapunpäiväksi Espoosta Helsinkiin.

Helsingin Eläintarhan urheilukentällä oli tarjolla uudenlainen ratatesti. Vajaan neljän kilometrin matka sisälsi erilaisia pujottelu- ja ketteryysosioita. Msparmalaisilta testi meni mainiosti. Miesten nopein oli Tuomas Heikkilä, jolle Ruohola jäi kaksi ja Talvinen 13 sekuntia.

Vapun raskas turnee päättyi Herttoniemen kaksiosaiseen sprinttiin. Ensimmäisissä starteissa karsittiin toisen startin eräjaoista. Karsinnan taitavin ja vikkelin oli Akseli Ruohola varmistaen samalla paikkansa jatkon ykköserään. Arto Talvinen oli kuudes. Toisissa starteissa Ruohola oli ykköserän toinen ja Talvinen kakkoserän toinen.

Molemmilla miehillä on vielä hyvät mahdollisuudet lunastaa arvokilpailupaikka toukokuun lopun Ruotsissa järjestettäviin maailmancup- ja kesäkuun lopun Tanskan MM- kilpailuihin. Viimeisenä katsastuskilpailuna on 15.5. suunnistettava SM-sprintti Jyväskylässä.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.