Urheilu | 27.07.2023 09:23

Sheikki neljättä kertaa kunkkareihin

Sheikki neljättä kertaa kunkkareihin

Arto Hammar ohjstaa Sheikkiä myös tämän vuoden kuninkuusraveissa.

ietolainen suomenhevosori Sheikki lähtee reilun viikon kuluttua kilpailemaan Kouvolaan.

Tämän vuoden kuninkuusravit ovat Matti Lautamäen valmentamalle Sheikille jo uran neljännet.

Ensiyrittämällä Sheikki oli neljäs, sitten seitsemäs ja viime vuonna Forssassa kuudes.

— Tavoite on päästä neljän joukkoon. Evartti ja Parvelan Retu ovat kovia. Myös Sheikki on parhaassa mahdollisessa kunnossa. Jos Mikkelissä toissa viikonloppuna ei olisi tullut laukkaa, aika olisi alkanut 18:lla. Nyt Sheikki on ainoa suomenhevonen, joka laukkajuoksussa on tehnyt ajan alle 1.20:n.

Lautamäkeä kaivelee edelleen, ettei Sheikkiä kelpuutettu kuin varapaikalle vuonna 2019, jolloin ori oli valmentajan mukaan parhaimmillaan.

— Sanon, että sieltä kilpailusta meillä olisi ravikuninkuus.

Mikkelin hurjan vauhtimailin jälkeen Sheikkiä liikuteltiin palautellen, ja tällä viikolla on maanantaina ja keskiviikkona ajettu hieman kovimpia vetoja.

—Vielä maanantaina otetaan vauhtia, mutta ei hullun lailla. Sen jälkeen valmistaudutaan pääasiassa kävelyllä, Lautamäki kertoi.

Kuninkuusravilauantaina juostaan 2.100 metrin ryhmäajo. Sunnuntai aloitetaan mailin kilpailulla, ja kolmen matkan urakka päättyy sunnuntain iltapäivällä 3.100 metrin kilpailuun. Kolmen osamatkan yhteisaika ratkaisee sijoitukset.

Väliyön Sheikki viettää Virojoella hoitajansa Taina Tuominiemen kotipaikalla.

Ikänsä puolesta Sheikki voi osallistua vielä kahteen seuraavankin kuninkuuskilpailuun. Nyt 13-vuotiaana se on 158 kilpailustaan voittanut 29 ja tienannut reilusti yli 200.000 euroa palkintoina.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.