Paikalliset | 21.04.2022 08:03

Ruskolla otetaan rikkailta ja annetaan köyhille

  • —Valmistautuminen kesän esityksiin on hyvällä mallilla, kertovat Valtteri Roiha ja Katri Alajärvi.

  • —Tervetuloa Ruskon kesäteatteriin!

Ruskon vanhalla nuorisotalolla on innostus selkeästi aistittavissa Ruskon kesäteatterin harjoitusten alla. Ja syystäkin, sillä tänä kesänä kesäteatteri tekee paluun kahden vuoden tauon jälkeen. Kahtena edellisenä kesänä näytösten esteenä oli — mikäpä muukaan kuin — koronan aiheuttama pandemia, eikä tämänkään vuoden ohjelmiston organisointi ollut aivan yksinkertainen asia.

—Tauon jälkeen toiminnan käynnistäminen on vaikeaa, kuin toiminnan perustaisi uudelleen, kertoo Ruskon nuorisoseuran puheenjohtaja Katri Alajärvi.

Teatterin toiminta on jouduttu järjestämään koronarajoitusten aiheuttamilla ehdoilla, esimerkiksi ensimmäinen casting-tilaisuus pidettiin ulkona Valtteri-myrskyn aikaan. Tämäkään ei estänyt innokkaiden teatteriharrastajien saapumista paikalle.

Innokkuus näkyy suurena näyttelijäkaartina. Mukana on 28 näyttelijää viisivuotiaasta aina kuuteenkymmentäviiteen saakka. Noin puolet näyttelijöistä on uusia ja mukana on myös uudelleen harrastuksen aloittaneita. Laajan näyttelijäkaartin takia tänä kesänä ohjelmistossa olevan Robin Hoodin tarina meni muokkaukseen. Ohjaaja Valtteri Roiha käsikirjoitti itse oman version tarinasta vastaamaan mukana olevia näyttelijöitä.

—Esityksessä on mukana kaikki mitä Robin Hoodin alkuperäisessä legendassa, mutta muokattuna, Roiha kertoo.
—Robin Hood on ollut pitkään haave Ruskon kesäteatterilla, Katri Alajärvi taustoittaa.

Nyt kahden vuoden tauon jälkeen kesäteatterille avautui hyvä mahdollisuus toteuttaa tämä haave.
Roiha ja Alajärvi uskovat myös yleisöllä olevan innokkuutta päästä katsomoihin kahden teatterittoman kesän jälkeen.

—Yleisöllä on todennäköisesti suuri halu päästä turvallisesti katsomoihin, Roiha pohtii ja vakuuttaa Ruskolla olevan tähän mahdollisuus. Katsomot ovat katettuja, joten esityksiä pääsee seuraamaan kuivana säällä kuin säällä.

Esityksiä on kesäkuussa 4—5 kertaa viikossa. Seuraavat puolitoista kuukautta ovat kesäteatterilla harjoituksissa ja valmisteluissa kiireisiä. Tulevana lauantaina on esimerkiksi luvassa talkoot, joissa esiintymislava ja katsomot laitetaan kuntoon. Työn määrä ei kuitenkaan lannista Roihaa ja Alajärveä.

—Eikä me olla edes innokkaimmasta päästä. Menisit käymään tuolla sisällä niin näkisit, Roiha ja Alajärvi nauravat ja viittaavat sisällä nuorisotalossa valmistautuviin näyttelijöihin.

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.