Urheilu | 20.07.2023 09:19

Reko Tuominen kilpailee seuraavaksi Oslossa

Reko Tuominen kilpailee seuraavaksi Oslossa

Reko Tuominen on ikäluokkansa kakkonen kotimaan moukarinheitossa.

Suomi osallistuu 65 urheilijan joukkueella yleisurheilun 19-vuotiaiden pohjoismaiseen nelimaaotteluun, joka kilpaillaan Oslossa 22.—23. heinäkuuta. Miesten moukarikisaan osallistuu Tarvasjoen Urheilijoiden Reko Tuominen. Suomen toinen edustaja on Max Lampinen Kenttäurheilijat 58:sta.

Viime lauantaina Tuominen osallistui Tarvasjoella aluekilpailuihin, joiden päälajina oli moukari. Hän heitti kuuden kilon moukarilla oman ennätyksensä 65,38 metriä. Osloon heittäjä lähtee mitali mielessään.

Talven harjoituskausi ei kuitenkaan mennyt parhaalla mahdollisella tavalla. Tuomisen selästä löytyi rasitusmurtuman esivaihe ja sen myötä tuli taukoa harjoitteluun.

—Heittämään pääsin vasta helmikuussa, Tuominen kertoo.

Aluekisat käytiin Tarvasjoen urheilukentällä. Oliko kotikenttästä etua vai haittaa?

—Kenttä on hyvin tuttu ja täällä on hyvä rinki, joten etua oli. Nykyään tosin harjoittelen Raisiossa.

Raisiossa harjoittelee myös Turun Urheiluliiton Silja Kosonen Jani Pihkasen valmennuksessa. Kosonen on tuore alle 23-vuotiaiden naisten Euroopan mestari.

—Meidän tuloksiamme ei tietenkään voi verrata, mutta mestaruus kertoo, että Raisiossa tehdään oikeita asioita.

Tuominen käy Kerttulin urheilulukiota, jossa on alkamassa kolmas lukuvuosi. Urheilulukio tarjoaa huipulle pyrkiville nuorille mahdollisuuden joustavasti yhdistää lukio-opiskelu ja urheiluvalmennus. Se on myös Turun Seudun Urheiluakatemiaa koordinoiva oppilaitos.

Opiskelijalla on opetuksen ja valmennuksen lisäksi käytettävissään asiantuntijaverkosto, johon kuuluvat urheilulääkäri, urheilupsykologi, urheiluhieroja, urheilufysioterapia, urheilijan ravinto-ohjaus sekä urheilijan opinto-ohjaus.

—Kun talvella selän kanssa oli ongelmia, apua löytyi omasta koulusta.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.