Urheilu | 28.12.2023 09:53

Raviradat hakevat tehokkuutta yhteisellä myyntiorganisaatiolla

Raviradat hakevat tehokkuutta yhteisellä myyntiorganisaatiolla

Turun Hippoksen toimitusjohtaja Eeva Karvonen.

Raviradat ovat pitkään kipuilleet sen kanssa, että tiloja on enemmän kuin käyttöä. Valtaosan vuodesta isot katsomo- ja ravintolarakennukset ovat tyhjillään, vaikka niissä olisi potentiaalia moninaisille tapahtumille.

Jotain nostetta tarvitaan myös siihen, että ihmiset tulisivat vanhojen hyvien aikojen aktiivisuudella seuraamaan raviurheilua paikan päälle ja samalla käyttämään ratojen palveluja.

”Tarttis tehrä jottai” -sanonnasta pyritään nyt eteenpäin, sillä Turun Metsämäen, Tampereen Teivon ja Forssan Pilvenmäen raviradat yhdistävät myyntiään ja markkinointiaan.

Vuoden alussa perustettavan yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Maariassa sijaitsevan Metsämäen toimitusjohtaja Eeva Karvonen. Hän ei kuitenkaan vastaa markkinoinnista, vaan yhtiö pestaa ulkopuolisen henkilön myyntityöhön.

—Metsämäki on yksi yhtiön toimijoista, jonka tiloja ja elämystuotteita yhtiö tulee myymään. Uskomme, että useamman toimijan yhteisellä systemaattisella ammattimaisella myyntityöllä voidaan saada lisätuottoa raviradoille ja lisäarvoa kumppaneille, Eeva Karvonen sanoo.

Perustettavan myyntiyhtiön toimipaikka on Turku, mutta myyntityö kattaa koko alueen.

—Rekrytoitava myyjä voi tehdä myyntityötä oikeastaan mistä vain, kunhan on valmis kulkemaan alueella myyntityön edellyttämällä tavalla, Karvonen korostaa.

 

Kunkkarista buustia

Kolmen radan yksi uusista mahdollisuuksista aukeaa valtakunnallisesti viimeistään, kun Teivon vuoden 2026 kuninkuusraveja aletaan rummuttaa.

—Uskomme Teivon kuninkuusravien ja tulevaisuuden tapahtumakeskuksen suunnitelmien tukevan koko alueen ja yhtiössä mukana olevien toimintaa, sanoo Eeva Karvonen.

Hän huomauttaa, etteivät raviradat kilpaile keskenään, vaan nimenomaan kaikki voivat hyötyä yhdessä enemmän alueen menestyksestä.

Yhtiö tulee keskittymään uuden myynnin hakemiseen. Tavoitteena on lisätä raviratojen tilojen käyttöastetta, kasvattaa ravintolatoiminnan myyntiä ja myydä yhdestä osoitteesta isompia näkyvyys- ja yhteistyöpaketteja alueen raviradoille.

—Yhtenä isona tavoitteena on ravintolatoiminnan lisämyynti ja kehittäminen. Täytyy tehostaa vuokraustoimintaa ja tapahtumia myös ravien ulkopuolella, mikä tottakai lisää asiakasmääriä myös ravintoloissa, Karvonen korostaa.

Hän muistuttaa, että yhtiön tavoitteena on olla raviurheilun saralla ensimmäinen ammattimainen myyntiorganisaatio, joka keskittyy raviurheilun ja sen tapahtumien sekä raviratojen tilojen myyntiin ja markkinointiin.

 

Yhteistyöstä jo kokemusta

Kolmella radalla on jo aiempaa yhteistyötä. Pitkän linjan ravitoimija, Yli-Maariassa asuva Iivari Ingves toimii Forssan, Tampereen ja Turun raviratojen yhteisenä kilpailupäällikkönä.

Ingves vastaa alueen kilpailutoiminnan johtamisesta sekä kehittämisestä. Käytännön puolella kilpailupäällikön tehtäviin kuuluu muun muassa sarjatarjonnan suunnittelu ja ravien ilmoittautumisten vastaanottaminen.

—Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteiseen kilpailupäällikköön. Se on tuonut kilpailutoimintaan sekä radoille että kilpailijoille juuri sitä lisäarvoa, mitä toivottiin, Eeva Karvonen sanoo.

Ingves tekee työtä pääosin kotona ja on paikalla isoimmat ravipäivät jokaisella radalla.

Raviratojen yhteistyö on tänä vuonna ottanut lisää askeleita, sillä maan päärata Vermo ja kesärata Kokemäki ovat päättäneet siirtää kilpailu- ja sarjatarjonnan suunnittelun Tampereen, Turun ja Forssan kilpailupäällikölle Iivari Ingvesille.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.