Paikalliset | 27.04.2023 11:31

Pokemonit taistelevat Paattisten kirkossa

Pokemonit taistelevat Paattisten kirkossa

Pokemon go -peli on liikunnallinen tapa pelata. Reippaan kävelyn lomassa kartalla voi nähdä pokemoneja, joita pystyy keräämään itselleen.

Kirkon penkeillä istuu alakouluikäisiä poikia rivissä älypuhelinten näytöt välkkyen. Kuka olisi arvannut, että Paattisten kirkon paikalla sijaitsee aktiivinen pokemon sali. Vuonna 1909 rakennetun kirkon sisällä käydäänkin 114 vuotta myöhemmin suuria kamppailuja pokemonien kesken salin herruudesta.

Paattisten seurakunnan järjestämät pokemon-kävelyt ovat alkaneet vakiinnuttaa suosiotaan paikallisten lasten keskuudessa. Seurakunnan kerho on odotettu tiistai-iltapäivien aktiviteetti heti koulupäivän jälkeen. Kerho kokoontuu koulun pihassa kellon alla kello 13.15 ja lähtee tästä kulkemaan ympäri Paattisia pokemoneja keräillen.

Kerhoa vetää seurakunnan perhetyöntekijä Lotta Leppänen yhdessä opiskelijansa Lotta Kivimäen kanssa.

—Työparini Laura Läntinen ehdotti kerhon järjestämistä. Hän on itse pelannut Pokemon go:ta jo kauan ja tiesi kertoa, että kirkossa sijaitsee pokemon sali, Leppänen kertoo.

Pokemon go -pelissä on kartta, joka mukailee samaa maailmaa, jossa itsekin elämme. Sen avulla voidaan kulkea normaaleja kävelyreittejä pitkin pokemon-hahmoja keräillen.

—Voit esimerkiksi jättää leikkipuistoon pokemonin ja keräillä samalla pisteitä, Leppänen kertoo.

Pokemonsalit taas sijaitsevat aina julkisten rakennusten paikalla. Näin ollen niiden läheisyydessä on mitä herkullisempia paikkoja keräillä hyviä pokemoneja ja taistella muita pokemoneja vastaan.

—Pokemonin voi myös jättää salille ja ne kehittyvät siellä, Leppänen kertoo.

Pokemon-kävelyt sekä pelin pelaaminen ovat myös tehokas liikuntamuoto. Kun kävelee tarpeeksi rivakasti eteenpäin, ilmestyy matkan varrelle pokemoneja, joita voi houkutella lähelleen virtuaalisilla marjoilla. Kun kohde lähestyy syöttiä, voi sitä pyrkiä nappaamaan itselleen pokepallon sisälle ja näin saada itselleen uusia pokemoneja valikoimaansa.

Siniset valtaavat kirkon

Lotta Leppänen ja Lotta Kivimäki johdattelevat pelaajajoukkoa kohti Paattisten urheilukenttää. Juuri kun saavutaan perille, kuuluu huuto:

—Siellä on raidi! Mä tiedän missä se on. Mennään! Siellä on legendaarinen pokemon.

Ja koko joukko lähtee juoksemaan kovaa vauhtia eteenpäin tarkoituksenaan päästä nappaamaan harvinainen pokemon nimeltä Aerodactyl.

Seuraa kiihkeää puhelimen näytön näpyttelyä, jonka jälkeen pelaajat onnistuvat nappaamaan lepakon näköisen pokemonin.

Koululaiset kertovat harrastaneensa peliä jo jonkin aikaa. Syksyllä harrastamiseen tuli puolen vuoden tauko, kun ilmat kylmenivät ja paljaat sormet eivät enää taipuneet pelaamaan ulkoilmassa samalla tavalla kuin kesällä.

—Pelataan vapaa-ajalla yhdessä. Tämä on hauska peli, kun tässä saa hyviä pokemoneja itselleen. Kaikista peleistä pelaan eniten juuri tätä, eräs lapsista kertoo.

Peliä voi pelata missä tahansa.

—Joskus löysin Charizardin Ruotisista, toinen pelaaja sanoo.

Kun taistelut lepakkohahmoisesta pokemonista on saatu päätökseen, siirtyy joukko kohti Paattisten kirkkoa. Sinne odotetaan saapuvaksi lisää 3.-luokkalaisia pelaajia, jotka osallistuvat pelailuun hieman myöhemmin koulupäivänsä päättyessä.

—Siniset saavat vallata tällä viikolla Paattisten kirkon. Keltaisten vuoro oli viimeksi, Lotta Leppänen sanoo, luoden selvät pelisäännöt runsaslukuiselle pelaajajoukolle.

Seuraavan kerran pokemon-kävelyjä järjestetään 9. ja 16. toukokuuta. Alakoululaisille suunnattuun vaellukseen tarvitaan huoltajan lupa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.