Paikalliset | 30.11.2023 16:01

Pienetkin ideat voivat paisua tapahtumiksi

Pienetkin ideat voivat paisua tapahtumiksi

MLL Varsinais-Suomen piiri on valinnut MLL Ruskon vuoden yhdistykseksi. Ruskon yhdistysväki tiesi valinnasta jo jonkin aikaa, mutta sai vihdoin tiedon virallistamisen jälkeen paljastaa pitämänsä salaisuuden.

MLL Ruskon puheenjohtaja Elina Aho-Mullo kertoo, että valintaperusteina mainittiin yhdistyksen energinen ja eteenpäin suuntaava tekeminen ja luokseen kutsuva ilmapiiri. Yhdistyksen hallitukseen kuuluu 12 aktiivia. Aho-Mullon mukaan paikallisyhdistyksellä on nykyään myös aktiivinen sosiaalinen media, joka on auttanut ihmisten tavoittamisessa.

MLL Ruskon toiminta pohjautuu vahvasti vapaaehtoiseen tekemiseen. Suuri osa aktiivijäsenistä on ruskolaisia perheenäitejä, jotka ovat yhdistystoiminnan myötä löytäneet uusia ystäviä.

—Kun työtä tehdään näin vapaaehtoispohjalta, on onnenkantamoinen, että ollaan saatu mukaan tällaisia henkilöitä, Aho-Mullo kiittelee.

Ruskon MLL:n väeltä onkin kyselty, miten he jaksavat ylläpitää niin toimeliasta yhdistystoimintaa, jolla on joka kuukausi tapahtumia.

—Olemme erilaisia ja eri ammateissa, mutta silti monella tasolla samalla linjalla. Ja onhan tässä monen oma perhekin vahvasti mukana, hän jatkaa.

 

Tapahtumia ympäri vuoden

Lapsiperheiden asialla oleva MLL Rusko onkin tänä vuonna järjestänyt mielettömän määrän erilaisia tapahtumia perheiden hyväksi.

—Alkuvuodesta oli laskiaistapahtuma seurakunnan kanssa, joka toinen viikko järjestämme perhekahvilaa ja pääsiäisenä teimme pääsiäispolun, Aho-Mulla kertaa kevään tapahtumia.

Kesällä yhdistys oli mukana Ruskopäivien ohjelmassa näkyvästi järjestäen juoksutapahtuman sekä puistopiknikin. Syksyllä keksittiin järjestää halloweenpuisto sekä isänpäivätapahtuma ja hippokisat.

—Halloween-tapahtuma paisui yllättäen pienestä ideasta 200 hengen tapahtumaksi pimeässä puistossa.

Myös koko perheen liikuntatapahtuma Ruskolandiassa liikutettiin väkeä. Seuraavan kerran se järjestetään Ruskotalolla loppiaisena.

—Ja joulukuulle luvassa on toiminnallinen joulukalenteri, jossa paikalliset yhdistykset, yritykset, päiväkodit ja koulut ovat mukana.

Tapahtumien ulkopuolella yhdistyksen sisällä on muodostunut lenkkiporukoita. On käyty liikkumassa niin sunnuntaisin kuin aamuisin. 5.45-niminen lenkkiryhmä liikkuu Päällistönmäessä aamuisin kukonlaulun aikaan.

Kekseliäisyydestä ei siis ole ollut puutetta. Ja lisää on luvassa.

—Ensi vuonna yhdistyksemme täyttää 80 vuotta. Pitäkää hatuistanne kiinni, Elina Aho-Mullo nauraa.

Ensi vuonna on myös hänen viimeinen puheenjohtajavuotensa. Tämän jälkeen aloitetaan uuden etsintä seuraavalle kolmevuotiskaudelle.

 

Kunnalle kiitokset yhteistyöstä

Elina Aho-Mullo kiittää Ruskon kuntaa yhdistyksen toiminnan mahdollistamisesta. Esimerkiksi MLL:n liikenneturvallisuuspäivä järjestettiin kunnan ehdotuksesta.

MLL:n ideoima yhdistyspäivä kokosi puolestaan kaikki kunnan yhdistykset yhteen. Tapahtuma saatiin järjestää Ruskotalolla. Kunta onkin ollut myötämielinen tapahtumien järjestämiselle sen tiloissa.

Yhdistystoiminnassa mukanaolosta saa muutakin.

—Olemme saaneet ihania ystäväperheitä MLL:n kautta. Ilman tätä emme muuten olisi varmasti tutustuneet. On myös ihana tutustua ihmisiin jo aiemmin kuin vasta lasten aloittaessa ekaluokan.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi




Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.