Paikalliset | 09.02.2023 12:57

Pankkikonttorista remontoidaan lounaskahvilagrilli

Pankkikonttorista remontoidaan lounaskahvilagrilli

Anniskeluravintola Centrosta tuttu yrittäjä Saku Amirkhani laajentaa liiketoimintaansa. Amirkhani on ostanut OP Turun seudulta viime keväänä tyhjäksi jääneen konttorin.

—Ehdin pyöritellä ostamista pitkään. Jonkin aikaa kun on ollut jo tiedossa, että pankki jossain vaiheessa täältä lähtee. Nyt kuun vaihteessa vaihdettiin allekirjoitukset.

Reilu 200-neliöinen liiketila sijaitsee Centron naapurissa, aivan Ruskon ydinkeskustassa. Tällä hetkellä tiloissa on meneillään remontti. Vanhat kalusteet on irrotettu ja konttorikopit purettu.

Amirkhanin suunnitelma on, että tiloihin perustetaan Stella, ravintolahybridi, joka olisi sekä kahvila, lounaspaikka että tarjoaisi grilliruokaa.

—Ajattelin, että se tarjoaisi kaikille ruskolaiselle jotakin. Olisi tilaa istahtaa syömään ja mahdollisuus juoda kahvit rauhassa.

Centrossakin myydään ruokaa, mutta Amirkhani uskoo pubimiljöön verottavan joitain asiakkaita. Uusi liiketila olisi lähestyttävämpi.

Uuden liiketoiminnan perustaminen ei ole pieni projekti. On jäänyt yöunet vähille viime öinä, Amirkhani naurahtaa.

—On iso prosessi kehittää nollasta sataan. Ja sitten täytyisi vielä nostaa sadasta kahteensataan, jotta asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Laajentaminen tarkoittaa myös uusien työntekijöiden palkkaamista.

—Muutama on jo buukattu ja muutama tarvitaan lisää. Haluaisin ensisijaisesti palkata ruskolaisia nuoria.

—Loppujen lopuksi työntekijät ovat ravintolassa kaiken A ja O. Siitä kaikki lähtee, että on hyvät työntekijät, Amirkhani jatkaa.

Stella avataan pikimmiten, mutta kalusteet ovat olleet ongelma. Toimitusajat ovat tällä hetkellä pitkät. Käytettyjen markkinatkin kuulemma heikot.

—Periaatteessa olisin varmaan voinut avata jo maaliskuun alussa, mutta kiva olisi, että asiakkaat pystyisivät istumaan.

—Ihan maksimissaan huhtikuussa pitäisi olla avajaiset.

Amirkhanin mielestä tämä hetki on toisaalta hyvä perustaa ravintola, toisaalta ei. Ruskolle kyllä moista palvelua kaivataan mutta maailmantilanne ravistelee. On ollut pandemia, sota, inflaatio, energiakriisi.

—Yrittäjän elämä on aamusta iltaan riski. Jos jää vaan kattelemaan, joutuu nuolemaan näppejään. Ei auta surkuttelu, Saku Amirkhani kiteyttää.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.