Paikalliset | 29.04.2021 08:08

Osuuspankin kortteliin kolme kerrostaloa

Osuuspankin kortteliin kolme kerrostaloa

Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä (takana) ja Rakennusliike Nummelan Hannu Nummela kävivät naapuritalon katolla katsastamassa tulevien kerrostalojen paikat. Rakentaminen alkaa taustalla näkyvästä koivikosta, vanhan Osuuspankin pääkonttorin paikalla on toistaiseksi vain iso kuralätäkkö.

Lieto Ajurintien ja Kärpijoentien rajaama kortteli Liedon keskustassa täydentyy lähivuosina kolmella uudella kerrostalolla. Liedon Osuuspankki on myynyt entisen pääkonttorinsa tontin lietolaiselle Rakennusliike Nummelalle. Asemakaavassa tontille on merkitty kolme kolmikerroksista asuinrakennusta, joista ensimmäisen rakennustyöt alkavat todennäköisesti kesällä.
—Rakennuslupahakemus on sisällä ja kiinteistökaupat pankin kanssa tehty. Jos kaikki menee hyvin, ensimmäinen talo valmistuu vuoden 2022 syksyllä, yrittäjä Hannu Nummela kertoo.
Mutkana matkassa voi olla rakennustarvikepula. Esimerkiksi teräksestä on koko Euroopassa pulaa. Teräspaalutusta tarvitaan keskimäärin 30 metrin syvyyteen, joten paalumetrejä kertyy.
Nummelat ovat rakentaneet myös aiemmat kolme kerrostaloa Taatilantien, Ajurintien ja Kärpijoentien kortteliin.
—Yhteistyömme on toiminut mallikkaasti. Tästä tontista oli muitakin kiinnostuneita tahoja, jopa maanlaajuisesti toimivia rakennusliikkeitä. On kuitenkin lopulta hienoa, että rakentajaksi löytyi paikallinen taho. Kolmen asuintalon myötä koko alueen rakentaa sama toimija, mikä taas tukee keskusta-alueen kehitystä, Liedon Osuuspankin toimitusjohtaja Juha Niemelä toteaa.
Rakennustyöt alkavat Taatilantien puoleisesta talosta, ja viimeisenä rakennetaan kerrostalo Kärpijoentien laitaan. Tehdyn tonttikaupan myötä Liedon Osuuspankilla ei ole enää merkittävää maanomistusta Liedon keskustan alueella, ja pankki keskittyykin jatkossa ydintoimintaansa.

Sijainti on paras mahdollinen

Sijainniltaan kerrostalot eivät juuri lähemmäksi keskustaa voisi nousta. Sekä Juha Niemelä että Hannu Nummela pitävät paikkaa erinomaisen sopivana asuinrakentamiseen.
—Ydinkeskustaan on matkaa pari sataa metriä. Asuntoja tulee taloa kohden 13, viimeisen talon katukerrokseen mahdollisesti liiketiloja. Kiinnostusta on ollut jo nyt, vaikka hanke on vasta lähtökuopissaan, Nummela sanoo.
Rakennusliike viimeistelee paraikaa kolmatta kerrostaloaan Kirkkotien ja Aurajoen välisellä alueella. Kevään aikana käynnistyvä Säästöpankin korttelin suunnittelukilpailukin kiinnostaa.
—Pakkokin on, jos aikoo vielä työelämässä jatkaa, Hannu Nummela kuittaa.

Matti Lehtonen
 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.