Paikalliset | 23.02.2023 19:30

Odotetut vanhojentanssit koittivat vihdoin

Rusetteja kiristetään kaulaan ja tanssikengät kiiltävät valmiina astelemaan Lietohallin lattialla. Konsta Koskinen, Aleksi Pinomäki ja Onni-Eemeli Laakso suuntasivat Liedon lukion vanhojentanssien ensimmäiseen esitykseen perjantai-iltapäivänä.

—Aloitimme tanssien harjoittelut joulukuussa kolmannessa jaksossa. Olen saanut jo jonkinlaista tanssikokemusta aiemmin, sillä Loukinaisten koulussa opiskellessani meillä järjestettiin jo tansseja, Konsta Koskinen kertoo.

—Minulle tanssiminen oli puolestaan erittäin vierasta, Aleksi Pinomäki kertoo.

Onni-Eemeli Laakso oli jo puolestaan vanhojen ”veteraani” sillä hän oli mukana jo viime vuoden tansseissa.

Aamulla kuningasfiilis

Suosikkitanssiksi oli jo harjoituksissa muodostunut Salty dog rag.

—Foksi on puolestaan haastava tanssi ja se tekee siitä kivan, Konsta Koskinen pohtii.

Koskisen suunnitelmissa oli alun perin tanssia paimiolaisen tyttöystävän kavaljeerina.

—Ajatuksesta piti kuitenkin luopua, koska koulumme politiikan mukaan meidän tansseihin ei saa tulla muista kouluista, hän kertoo.

Aleksi Pinomäen tanssipari varaus oli puolestaan tehty jo hyvissä ajoissa.

Miesten pukujen vuokraus tapahtui helposti, sillä lukio tekee yhteistyötä pukuvuokraamo Akademian kanssa. Myös tanssikengät istuivat jalkaan kevyesti. Ainoastaan kenkien kiiltävä olomuoto oli erilaista aiemmin käytettyihin juhlakenkiin nähden.

Iltapäivän tanssit esitettiin yläkoulu oppilaille. Illalla edessä olivat varsinaiset tanssit suurelle yleisölle.

—Torstaisen kenraaliharjoituksen jälkeen iski ajatus, että ei vitsi, ne tanssit on huomenna. Aamulla oli ihan kuningas-fiilis, kun istui autoon ja ajoi lukiolle, Konsta Koskinen kertoo.

—Kyllä tanssit ruotsin tunnit voittaa, Aleksi Pinomäki vitsailee.

Mummit auttoivat puvuissa

Pinja Rintamaa, Marianne Stenholm ja Ella Lehtiö ovat odottaneet vanhojentansseja. Oli hieno hetki päästä toteuttamaan prinsessaunelmaa ja pukea kaunis mekko päälle. Suurin osa harjoitelluista tansseista oli uusia, mutta yläasteen liikuntatunnit tarjosivat jo vähän kokemusta siitä, mitä tuleman piti.

—Tämä on niin ihana päivä ja tätä on odotettu paljon. Prinsessapäivään kuuluu meikkaus ja kampaajalla käynti. Tämä on yksi niistä harvoista päivistä, jolloin vastaavaa pääsee kokemaan, Pinja Rintamaa kertoo.

Ella Lehtiön juhlamekko oli hänen isoäitinsä tekemä. Hän itse sai vaikuttaa pukunsa suunnitteluun. Pinja Rintamaan mekko oli puolestaan ”vahinkolöytö”. Mekkoon väriltään sopivat korut löytyivät, osin mummin laatikoista.

—Stressasin mekkoa, mutta onneksi sopiva löytyi. Myös minun mummini auttoi koruissa ja lyhensi mekon, Marianne Stenholm sanoo.

Eniten tanssisuorituksessa jännitti, jos vaikka unohtaisi askeleet. Liedon lukion vanhojentanssit kuitenkin lähtivät soljumaan totuttuun tapaan eteenpäin ja yleisöllä riitti ihailtavaa niin pukuloistossa kuin upeissa liikkeissä ja taivutuksissa.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.