Paikalliset | 17.11.2022 14:26

Noita Nokinenän joulutaika sopii koko perheelle

Noita Nokinenän joulutaika sopii koko perheelle

Mikä neuvoksi, kun Noita Nokinenän tärkein loitsuväline, eli taikapussi, päätyy poliisin haltuun? Samaan aikaan Kuusimetsän vankilasta on karannut rosvo nimeltä Nikke Nokkela. Katastrofin ainekset ovat käsillä, ja samalla liikutaan jouluisissa tunnelmissa.

Liedon lukion auditoriossa nähdään 24. marraskuuta ensi-illassa koko perheelle suunnattu jouluinen näytelmä Noita Nokinenän joulutaika. Liedon nuorisoteatterin syksyn ohjelmisoon valittu näytelmä perustuu Toini Vuoriston kuunnelmiin. Sovituksen ohjaaja on turkulainen Joni Hakala.

—Tämä on ensimmäinen kertani ohjaamassa Liedossa. Ohjaajaa etsittiin nopealla aikataululla, Turun taideakatemiassa opiskeleva Hakala kertoo.

Vauhdikkaan koko perheen seikkailun pääosassa nähdään teatterikonkari Salla Vahtera Nokinenän roolissa. Vahtera on esiintynyt monissa Liedossa esitetyissä teatteriklassikoissa aiemminkin.

Kaikkiaan näyttelijöitä esityksessä on yhteensä seitsemän. Esiintyjät kertovat lopputuloksen olevan tuotantoryhmän näköinen. Hahmot ovat syntyneet näyttelijöiden persoonien kautta ja huumoria riittää.

Esitys sopii myös perheen pienimmille, sillä siinä ei ole väliaikaa ja se kestää noin 45 minuuttia. Kaikkiaan esityksiä on kuusi, eli esityskausi on verrattain lyhyt. Näyttelijät myös paljastavat, että esityksen lopussa on luvassa lapsille mieluinen yllätys.

Noita Nokinenän joulutaika -näytelmässä nähdään myös taidokasta puvustusta, josta vastaa Tarja Siirtola-Virta. Hänen tekemät pienetkin yksityiskohdat esiintymisasuissa tuovat oman herkullisen lisänsä näytöksiin.

Nuorisoteatteri paljasti myös ensi kesän teatteriesityksensä, joka on Astrid Lindgrenin Marikki. Nuorisoteatteri on saanut oikeudet musiikkinäytelmän esittämiseen. Esityksen ohjaa Riitta Lindroos. Esityksen pääosassa nähdään tyttöjä. Nuorisoteatteri kutsuukin kiinnostuneita näyttelijöitä mukaan projektiin.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.