Urheilu | 24.03.2022 08:17

Niklas Ekströmille neljä kultaa hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kilpailuissa

MS Parman Niklas Ekström voitti hiihtosuunnistuksen nuorten MM-kisoista peräti neljä kultamitalia. Kuva: Timo Mikkola

Viime viikolla Keminmaalla käydyt hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut olivat MS Parman Niklas Ekströmille unelmien täyttymys. Ekström voitti kaikki kilpailumatkat nuorten M20-sarjassa.

MM-viikko käynnistyi sprintillä.

—Tuli miltei täydellinen kilpailu. Alusta asti sain suunnistuksen haltuun ja hyvän vauhdin päälle. Rata oli vauhdikas ja helpommilla pätkillä oli kaikki pelissä. Olen todella tyytyväinen, kun suoritus pysyi hallussa koko ajan, kertoi Ekström.

Myös MS Parman toinen maajoukkue-edustaja Wille Laitamäki oli tyytyväinen omaan sprinttikisaansa. Eroa Ekströmiin tuli 54 sekuntia mikä riitti hienoon kahdeksanteen sijaan tiukassa kisassa.

Nuorten naisten W20-sarjassa MS Parman Lotte-Line Ekström käväisi jo johdossa sprintin puolivälissä.
—Hiihto kulki hyvin. Lopussa otin hiukan hitaamman reitinvalinnan missä meni mitalit, sanoi Ekström, joka jäi pronssista vain sekunnin ja kullastakin vain seitsemän sekuntia.

MM-keskimatkalla Niklas Ekström otti kisaviikon toisen mestaruutensa.
—Oli todella haastava kisa. Paljon risteyksiä ja kartalla piti olla koko ajan kiinni. Vaikeimmilla alueilla piti tiputtaa vauhtia, kun taas vauhdikkaimmilla leveillä urilla piti lisätä kaasua. Suoritus oli kokonaisuutena aika täydellinen, iloitsi Niklas Ekström.
MS Parman Wille Laitamäki jatkoi hyvää menoa ja oli yhdeksäs.

Välipäivän jälkeen hiihdettiin MM-kilpailujen pitkä matka yhteislähdöllä ja hajontalenkein. Niklas Ekström jatkoi Kallinkankaalla huikeata menoaan.

—Alussa hiihdin Ruotsin Albin Gezeliuksen vauhtia mutta hajontarasteilla pääsin edelle, kun huomasin, että Gezelius tekee takana virheen. Loppumatkalla yritin vaan pitää riittävän hyvää vauhtia.
MS Parman Wille Laitamäen sijoitus oli 11.

Lotte-Line Ekströmillä oli huonoa onnea, kun alkumatkasta suksi meni siteen etupuolelta poikki.
—Sinnittelin ja taiteilin yhdellä jalalla, kun rikki menneelle sukselle ei voinut paljon painoa laittaa. Siinä meni paljon voimia ja jalat sekä yläkroppa oli aivan hapoilla. Kartanvaihdossa sain vaihdettua uuden suksen ja seuraavan hajontalenkin tulin virheittä. Loppulenkillä sitten luin vahingossa väärää väliä missä hukkasin aikaa, kertoi Lotte-Line Ekström, joka oli parhaana suomalaisena kuudes.

Parman nuorille kultaa viestissä

Suomen nuorten hiihtosuunnistusmaajoukkueen kisaviikko Kallinkankaalla huipentui täyteen kultasuoraan kisojen päätöspäivän viesteissä, sillä kaikki nuorten sarjojen mestaruudet voitti Suomi. Nuorten 20-vuotiaiden miesten viestissä Suomen joukkue Wille Laitamäki, Seeti Salonen ja Niklas Ekström voitti mestaruuden tiukan kilpailun päätteeksi.

—Wille ja Seeti petasivat nelinkertaiselle maailmanmestarille sellaisen paikan, ettei muilla joukkueilla ollut siinä enää mahdollisuuksia, kuvaili nuorten maajoukkuevalmentaja Tommi Peltonen.
—Mahtava fiilis ja koko joukkueelta täydellinen suoritus, tuuletteli Wille Laitamäki.

Nuorten 20-vuotiaiden naisten viestissä Suomen joukkue Venla Viippola, Nina Kärnä ja Lotte-Line Ekström voitti mestaruuden tiukalla kahdeksan sekunnin erolla hopeajoukkue Ruotsiin.
—Venla ja Nina hiihtivät superhyvin alussa ja pääsin ankkuriosuudelle kärjessä. Kolmosvälillä suksi katkesi siteen takaa, mikä hidasti vähän vauhtia. En uskaltanut poiketa varikolle vaihtamaan suksea, sillä pelkäsin, että muut joukkueet voisivat tulla siinä ohi. Jatkoin katkenneella suksella ja suunnistin virheittä, kunnes lopussa hiihdin yhden risteyksen ohi. Siinä Ruotsi pääsi lähelle mutta pystyin silti pitämään kullan, iloitsi Lotte-Line Ekström maalissa.

Nuorten MM-kilpailujen lisäksi 17-vuotiaat kamppailivat omassa sarjassaan EM-mitaleista. 17-sarjan nuoret saivat viikon aikana yhteensä peräti 13 mitalia.