Paikalliset | 29.06.2023 10:39

Mansikan pääsatokausi on nyt käynnissä

Mansikan pääsatokausi on nyt käynnissä

Lietolaisen Mansikkamäen tilalla eletään kesän kiireisimpiä hetkiä. Mansikoita poimitaan ja istutetaan, tilalta myydään marjoja asiakkaille ja niitä pakataan kuljetettavaksi tukkuihin. Sama tuttu poimijaporukka työskentelee avomaalla.

—Mansikan pääsatokausi on käynnissä. Kylmä kevät ja kesäkuun helteet ovat tuoneet omaa lisätyötä kokonaisuuteen, mutta odottavaisin ja hyvillä mielin mennään eteenpäin. Kaudesta on tulossa hyvä, marjatilallinen Juho Mecklin kertoo.

Mecklinien marjatila on toiminut jo 67 vuoden ajan Liedossa. Monenlaisia mansikkavuosia on siis mahtunut vuosikymmenten varrelle.

—Tänä vuonna paras aika säilöä mansikat pakkaseen on heinäkuun alussa. Kausi on silti pitkä ja jatkuu myöhään syksyyn, joten hengenhätä ei siis ole, Juho Mecklin vakuuttaa.

Mansikkamäen mansikat kasvavat avomaalla sekä tunneleissa. Mecklinin mukaan eniten mansikan makuun vaikuttavat sääolosuhteet.

—Nyt kun aurinkoa ja lämpöä on riittänyt, vaikuttaa se suoraan marjan makuun.

Hellejakson jälkeen myös sade olisi viljelijän mukaan suotavaa.

—Mutta ei rankkasateita. Kaikki vesi on kuitenkin tervetullutta.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.