Paikalliset | 11.07.2024 11:18

Littoistenjärvessä sinilevää

Viimeaikaisten havaintojen mukaan Littoistenjärvellä on erittäin runsaasti sinilevää.

Levää havaittiin jo touko-kesäkuun vaihteen tienoilla. Kun kesäkuun hellejakso väistyi, levää ei enää havaittu. Kesä-heinäkuun vaihteen jälkeen levää taas ilmestyi, ja nyt sitä on runsaasti.

Virallisista mittausasemista Littoistenjärvi on Varsinais-Suomessa ainoa, jossa sinilevää on havaittu erittäin runsaasti. Runsaita levähavaintoja on tehty muun muassa Paimionlahden Harvaluodon uimarannalla ja Kakskerran Harjattulassa.

Kaiken kaikkiaan sinilevätilanne on pysynyt tänä kesänä melko vakaana. Viime aikoina sinilevähavainnot ovat hieman vähentyneet sisävesillä, ja rannikkoalueilla levätilanne on pysynyt samankaltaisena, kerrotaan Suomen ympäristökeskuksesta. Epävakainen ja tuulinen sää sekoittaa pintavesiä, mikä hillitsee sinilevien runsastumista.

Sinilevää on havaittu lähinnä Uudenmaan ja Varsinais-Suomen rannikolla, ja viime päivinä sinilevää on havaittu erityisesti Hangon länsipuolella ja Upinniemenselän alueella.

Littoistenjärven sinilevätilannetta tarkkaillaan aktiivisesti, koska järvi on mukana valtakunnallisessa leväseurannassa.

Sinileväseuranta perustuu pintaveteen nousseiden sinileväesiintymien havainnointiin. Tarkoitus on antaa yleiskuva sinilevätilanteesta eri vesistöissä.

 

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.