Paikalliset | 25.11.2021 08:23

Lietolaiset nuoret äänestivät nuva-vaaleissa

  • Mikko Alare äänestää. Vaalitoimitsijoina Martta Silanterä (vas.) ja opettaja Tiina Aho.

  • Mikko Alare ja Felix Kontulainen äänestivät Liedon lukiolla. Kumpikin äänesti ennestään tuttua ehdokasta.

  • Liedon lukiosta nuorisovaltuustoon olivat ehdolla Anni Uusitalo ja Linda Tuimala sekä kuvasta puuttuva Olivia Fagerlund. Vaalikamppailua käytiin hyvässä hengessä. Sekä Uusitalo että Tuimala valittiin nuorisovaltuustoon.

Liedon nuorisovaltuuston (nuva) vaalit käytiin viime viikolla. Koska ehdokkaita oli enemmän kuin nuorisovaltuustossa paikkoja, järjestettiin vaalit suljettuna lippuäänestyksenä. Vaaleissa pääsi äänestämään ennakkoon nuorisotaloilla sekä varsinaisena vaalipäivänä omalla koululla 18. marraskuuta.
Mikko Alare ja Felix Kontulainen äänestivät Liedon lukiossa. Wilman kautta oli tullut tietoa äänestyksestä. Sen sijaan nuorisovaltuuston tehtävät ja rooli kunnan vaikuttajaryhmänä oli jäänyt hieman epäselväksi.
—Sen tehtävänä on tuoda esille nuorten ääntä, Alare päätteli.
Nuorisovaltuuston tiedettiin myös järjestävän nuorisoa kiinnostavaa toimintaa.

Vaaleissa oli 14 ehdokasta. Sekä Alare että Kontulainen äänestivät ennestään tuttua ehdokasta, jonka he uskovat olevan pätevä ja kyvykäs luottamustehtävään. Kumpikin myös uskoo, että nuorisovaltuuston vaalissa äänestäminen innostaa äänestämään myös muissa vaaleissa. Esimerkiksi aluevaaleissa äänioikeutettu on jokainen, joka on viimeistään vaalipäivänä 23. tammikuuta 2022 täyttänyt 18 vuotta.

Vähemmistöjen oikeudet ja ilmastoasiat

Liedon lukiosta nuorisovaltuustovaaleissa ehdokkaina olivat Anni Uusitalo, Linda Tuimala ja Olivia Fagerlund.
Uusitalon vaaliteemoina olivat nuorten mielenterveysasiat sekä seksuaalisten vähemmistöjen oikeudet. Tuimalallakin esillä olivat seksuaalivähemmistöjen oikeudet sekä tasavertaisuuden osoittaminen Pride-liputtamalla sekä ilmastoasiat.
Fagerlundilla puolestaan on melko hyvä kuva, mitä nuorisovaltuusto tekee, sillä eräs hänen tuttavansa on nuvan jäsen. Fagerlund toivoo, että nuvalle palautettaisiin aloiteoikeus.

Ehdokkaat toivovat nuvalle enemmän näkyvyyttä. Liedon nuvalla on esimerkiksi Facebook-tili, mutta nuoret eivät käytä Facebookia.
Ehdokkaat eivät käyneet arvaamaan, mikä olisi Liedon lukion äänestysprosentti. Vaalikahvituksen arveltiin nostavan äänestysaktiivisuutta.

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.7.2019 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.