Paikalliset | 24.08.2023 08:57

Liedon kyläkiertueesta kaavaillaan perinnettä

Liedon kyläkiertueesta kaavaillaan perinnettä

Tällä viikolla käytiin Asemalla, Ilmarisissa ja Littoisissa. Ensi viikolla kohteena on Tarvasjoki.

Maanantaina pakattiin kimpsut ja kampsut yrityspalveluiden autoon ja suunnattiin kaupungintalolta kylille. Lieto järjesti ensimmäistä kertaa kyläkiertueen ja reitti kulki Asemanseudulle sekä Ilmaristen kautta Littoisiin.

Liedon kaupungin hyvinvointijohtaja Jani Äijälä oli kiertueella kuuntelemassa täkäläisten iloja, murheita ja toiveita.

—Yleisimmät, joista ihmiset tulivat puhumaan, olivat liikenneturvallisuuteen liittyvät asiat. Vähän oli juttua päiväkodeista ja lasten leikkipaikoista, Äijälä kertoi.

—Lapsiperheiden äideiltä tuli leikkipaikkoihin liittyviä kehitysideoita. Toivottiin, että olisi sellaisia leikkipaikkoja, joissa olisi tekemistä sekä pienemmille että isommille lapsille.

Äijälän lisäksi kiertämässä olivat liikuntapalveluiden Mari Himanka ja Sari Lecklin, yritysneuvoja ja Kyvykkäät kylät -hanketta koordinoiva Marja-Leena Hämäläinen sekä Liedon Omakotiyhdistys.

Kierroksen ideana oli ennen kaikkea kohtaaminen: tehdä kaupunkilaisia, kaupungin työntekijöitä ja paikallisia toimijoita tutuiksi toisilleen.

—Madaltaa kynnystä olla yhteydessä ja tehdä kasvoja tutuiksi, Hämäläinen summasi.

Liedon liikuntapalvelut myös esitteli toimintaansa. Lecklin ja Himanka vetivät liikunnallisia aktiviteetteja, ja muun muassa omaa puristusvoimaa pääsi mittaamaan.

Koko ajatus kylille jalkautumisesta lähti nimenomaan liikuntapalveluista. Lecklin ideoi moista jo kirjastoauton aikaan, ja nyt kierrokselle päästiin yrityspalveluiden menopelillä.

Kyläkiertue jatkuu ensi maanantaina kello 10—12 Tarvasjoella Hyvinvointikeskuksen pihalla.

Kaupunki on jo saanut palautetta, jossa todetaan, että olisi Liedossa muitakin kyliä. Tämä on Hämäläisen mukaan hyvä signaali: jalkautuminen koetaan siis merkitykselliseksi, kun sitä toivotaan muihinkin kyliin.

Tänä syksynä kierros päättyy Tarvasjoelle, mutta kenties jatkoa saadaan ensi keväänä.

—Parhaimmassa tapauk-
sessa saataisiin näistä kyläkiertueista perinne, Äijälä jatkoi.

—Vaikka sadepäivä [maanantaina] verotti ilmiselvästi kävijöitä, saatiin tästä pilotista sellainen oppi, että tätä käytäntöä olisi hyvä jatkaa. Tarvetta on, sillä ihmiset lähtivät erikseen varta vasten meitä tapaamaan.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.