Paikalliset | 08.02.2024 11:41

Liedon kirjastossa ei ole jatkossa lauantaisin henkilökuntaa

Liedon kirjastossa ei ole jatkossa lauantaisin henkilökuntaa

Liedon kirjaston aukioloajat muuttuvat maaliskuusta alkaen niin, että kirjaston lauantain palveluaika korvataan omatoimialueen tehostetulla aukiololla. Henkilökuntaa ei ole jatkossa lauantaisin paikalla. Muutos on säästötoimenpide, jonka arvioidaan vaikuttavan vain muutamiin kymmeniin ihmisiin, Liedon kulttuuri- ja vapaa-aika lautakunnassa todetaan.

Lauantaivuororojen kerrotaan olevan Liedon kirjaston kalleimpia vuoroja. Lautakunnan mukaan koko kirjaston työn suunnittelu ja järjestely muuttuu selkeämmäksi, kun pääkirjaston työntekijöistä ei ole joka viikko kaksi henkilöä arkivapaalla. Omatoimialueen ollessa auki kirjaston henkilökunta on myös saavutettavissa.

Muutoksen myötä viikoittainen kävijämäärä Liedon pääkirjastossa laskee arviolta aluksi noin 50—100 käynnillä. Osa kävijöistä siirtyy kuitenkin käymään omatoimikirjastossa, osa muuttaa käyntinsä ajankohtaa arkipäivään.

Varausten noutomahdollisuus säilyy, mikä on usein käynnin päätarkoitus. Joillekin asiakkaille omatoimikirjastoon kirjautuminen on kuitenkin haastavaa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.