Urheilu | 14.09.2023 10:10

Liedon Pallon seurapäivänä ruohikolla oli vipinää

Liedon Pallon seurapäivänä ruohikolla oli vipinää

Liedon Pallon seurapäivänä pelattiin myös Mehiläinen Games -turnauksen otteluja.

Liedon Pallo järjesti perinteisen seurapäivänsä viime lauantaina. Tai ei aivan perinteisen. Aikaisempina vuosina seurapäivän aikana on pelattu edustusjoukkueen sarjaottelu. Nyt keskiössä olivat nuoret palloilijat. Soveltavan jalkapallon Meidän Jengi pelasi näytösottelun Kaarinan Poikia vastaan. Soveltavassa jalkapallossa tarjotaan erityisryhmiin kuuluville lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus osallistua jalkapallon urheiluseuratoimintaan.

Lisäksi Perhefutis ja Ensifutis järjestivät näytösottelut.

—Perhefutiksessa lapset ja vanhemmat harrastavat yhdessä jalkapalloa. Ensifutiksessa vanhemmat ovat kentän laidalla lasten pelatessa ensimmäisissä joukkueissaan. Siitä seuraava askel ovat ikäkausijoukkueet, selvittää Liedon Pallon varapuheenjohtaja Noora Heikkilä.

Päivän aikana pelattiin myös Mehiläinen Games -turnauksen otteluja. Turnaus on 5—11-vuotiaiden harrastejoukkueille ja aloittaville joukkueille tarkoitettu matalan kynnyksen pelitapahtuma.

Liedon Pallo on päivittänyt seurastrategiansa vuosille 2023—2025. Seuran visiona on, että seuran yhtenäinen ja laadukas arki ja ehjä pelaajapolku mahdollistavat oman huipun tavoittelun positiivisessa toimintaympäristössä. Strategian mukaan Liedon Pallo on kasvu- ja kasvatusympäristö. Seura ei valmenna pelkästään urheilijaa, vaan seura valmentaa ihmistä, joka urheilee.

—Liedon Pallolla on noin 500 lisenssipelaajaa. Kun perhe- ja ensifutistoiminta alkoi, mukaan tuli noin sata uutta jäsentä, Heikkilä laskee.

Liedon Pallolla on myös kylätoimintaa, joka on erityisen aktiivista Ilmarisissa. Siellä on jalkapallokenttä, mutta ennen kaikkea alueella asuu paljon lapsiperheitä. Ilmarisissa on myös seuratoiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia.

Seurapäivänä esillä olivat juniorit, mutta jalkapallosta voi tulla aikuisena myös ammatti. Alexander Wessberg on nelinkertainen freestyle-jalkapallon suomenmestari. Liedon Pallon seurapäivänä hän esitteli temppujaan ja piti temppukoulua. Wessberg esiintyi myös sunnuntaisen Suomi—Tanska EM-karsintaottelun oheistapahtumassa.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.