Urheilu | 28.04.2022 08:10

LiePan edustusjoukkueet aloittavat kautensa

  • Naisten edustusjoukkue aloittaa kautensa 7.5. Viertolassa. Valmentaja Jonne Tiittanen vetää joukkueelle tekniikkatreenin pallon kanssa harjoitusten alkuun.

  • Miesten edustusjoukkueen valmentaja Adi Dourado (pun. vas.) ja joukkueenjohtaja Marko Mäntylä ovat valmiina pitkään kauteen.

  • Miesten joukkueen mukana on kahdeksan seuran A-junioria.

Lieto Jalkapallokausi pyörähtää käyntiin eri sarjatasoilla Suomessa huhti-toukokuussa. Liedossa miesten ja naisten edustustason jalkapalloa voi seurata tulevan kesän aikana naisten toisessa ja miesten neljännessä divisioonassa.

Toisen kautensa naisten Kakkosessa aloittava Liedon Pallon naisten edustusjoukkue on päässyt valmistautumaan kesän koitoksiin aiempia koronan sekoittaneita vuosia paremmin, kertoo valmentaja Jonne Tiittanen.
—Olemme harjoitelleet yhdessä kaksi kertaa viikossa, johon päälle on tullut yksi tai kaksi omatoimista treeniä, hän taustoittaa.

Joukkueen rinkiin on tullut pieniä muutoksia viime kauden jälkeen.
—Osa pelaajista jäi pois kun huomattiin, kuinka kova sarja Kakkonen on. Tilalle on tullut sekä nuoria että kokeneita pelaajia, Tiittanen sanoo ja kertoo seuran tehneen farmisopimuksen kolmannessa divisioonassa pelaavan Piikkiön Palloseuran kanssa.

Tämä tarjoaa hänen mukaansa pelaajille monipuolista ja laadukasta harjoittelua ja pelejä kahdella sarjatasolla.
—Kausi on pitkä ja pelaajille tulee pelimahdollisuuksia, kun edessä on pitkiä pelimatkoja ja loukkaantumisia tulee, joten on hyvä, että tuntumaa voi hakea usealla sarjatasolla, Tiittanen kertoo.

Naisten edustusjoukkueessa pelaajien ikäjakauma on varsin suuri. Joukkueessa on mukana seuran omia junioreita ja 80-luvulla syntyneitä pelaajia.
—On tärkeää, että vanhemmat pelaajat tuovat kokemuksellaan tukea ja rauhallisuutta ja tietenkin hyvän ilmapiirin pukukoppiin, Tiittanen kuvailee monipuolisen rinkinsä etuja.

Naisten joukkue aloittaa sarjakautensa lauantaina 7. toukokuuta Viertolan tekonurmikentällä, jossa vastaan asettuu viime kaudella Ykkösestä pudonnut Turun Weikot. Kauden aloitus nousua takaisin Ykköseen tavoittelevaa TuWea vastaan on Tiittasen mielestä hyvä mittari Liedon pallolle. Erityisiä tavoitteita kauden kannalta ei joukkueella hänen mukaansa kuitenkaan ole.
—Tärkeää on, että vakiinnutetaan sarjapaikka ja saadaan toiminta 2. divisioonan joukkueen tasolle, Tiittanen pohtii.


Miesten tavoitteena sarjapaikan säilyttäminen


LiePan miesten edustusjoukkue aloitti oman sarjakautensa miesten Nelosessa pääsiäislauantaina 16.4. tappiolla kotiottelussa SC Wolvesia vastaan. Viikolla ennen ottelua edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja Adriano ”Adi” Dourado kertoi joukkueen lähtevän kauteen hyvällä fiiliksellä. Miesten joukkueen kokoonpanossa oli talven aikana tapahtunut muutoksia, kun iso osa pelaajista oli ilmoittanut jäävänsä joukkueesta pois. Viime kauden joukkueesta jäi Douradon mukaan rinkiin 5—6 pelaajaa. Uusia tuli mukaan lähialueilta noin kymmenen, joita täydentävät seuran omat A-juniorit, joita Dourado myös valmentaa. Suuresta remontista huolimatta valmentaja oli joukkueeseen luottavainen.

—Joukkueen kemiat ovat kunnossa, juniorit saivat paljon vastuuta harjoituskaudella ja kunto on hyvä, hän kuvailee.

Tälle kaudelle LiePan valmentajaksi siirtyneellä Douradolla on itsellä takanaan pitkä pelaajaura Suomessa. Hän oli muun muassa tärkeä palanen Myllykosken Pallon Veikkausliigan vuonna 2005 voittanutta joukkuetta.

LiePassa on hänen mukaansa henkilöitä, joilla on selkeä tavoite viedä seuran toimintaa eteenpäin. Lisäksi edustus- ja poikien A-juniorijoukkueen taustajoukot ovat saaneet hänet viihtymään seurassa hyvin. Edustusjoukkueelle on hänen mukaansa asetettu tälle kaudelle selkeät tavoitteet.
—Tavoitteena on pysyä sarjassa ja antaa omille kasvateille mahdollisuus, Dourado kertoo.

Nuutti Ruokangas

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.