Paikalliset | 02.03.2023 10:46

Kylän sydän sai uuden kauppiaan

Kylän sydän sai uuden kauppiaan

Tarvasjoki on saanut keskiviikosta alkaen uuden K-kauppiaan turkulaisesta Jukka Peltosesta. Hän on toiminut vuodesta 2010 alkaen Turussa Tyksin U-sairaalaa vastapäätä sijaitsevan K-Market Pippurin kauppiaana. Jatkossa Peltonen luotsaa sekä K-Market Taatelia Tarvasjoella että K-Market Pippuria. Syy Tarvasjoen kauppiaan vaihdokseen on Taatelin pitkäaikaisen kauppiaan Jukka Juhajoen eläköityminen.

—Kauppa on Tarvasjoella tärkeä. Tulen tänne innolla. Ajankäytöllisesti tulen viettämään täällä aikaani paljon, vaikka kahta myymälää hallitsenkin, Peltonen kertoo.

Tarvasjoelle kauppiaaksi saapuminen on kuin palaisi omille juurilleen. Peltonen on kotoisin maalaiskylästä Iitistä. Kauppakorkeakoulun opinnot toivat hänet kuitenkin aikanaan Turkuun ja sille tielle on jääty.

—Tarvasjoella lupaan tehdä asiat paikallisten toiveita kuunnellen. Kaupassa toimivat myös Postin palvelut sekä pakettipalvelut ja Veikkaus. Kauppa on kylän sydän ja on hienoa, että sen toiminta on näin vireää.

Alkuun uusi kauppias lupaa jatkaa työtä eläköityvän kauppiaan osaamista kunnioittaen.

—Jotain painotuksia voi toki tulla jossain vaiheessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jotain poistetaan, vaan pikku hiljaa kokeillaan jotain uutta. Saattaa olla, että hyllyjä tullaan tarkastelemaan ja jossain vaiheessa tehdä pientä tavaroiden siirtelyä, hän kertoo.

Peltonen haluaa tutustua uusiin asiakkaisiin ja toiveitakin saa esittää. Alkuviikon inventaarioiden myötä uusi kauppias oli valmis aloittamaan työssään.

—Henkilökunta on tietenkin apuna. Vanha porukka jatkaa kaupassa. Samoin Taatelin nimi pysyy ennallaan. Vain kauppiaan ja taustalla olevan firman nimi vaihtuvat.

Uuden K-marketin hallinnoiminen tietää 20 vuotta K-ryhmän palveluksessa työskenneelle, nyt 49-vuotiaalle Peltoselle piristystä elämään. Muuten hän kertoo vapaa-aikansa pyörivän pitkälti 12-vuotiaan poikansa harrastusten mukana samalla itsekin kuntoillen.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.