Paikalliset | 11.05.2023 10:57

Kristiina Ponsimo kokkasi voittoon

Kristiina Ponsimo kokkasi voittoon

Kristiina Ponsimo voitti MasterChef Suomen. Amatöörikokkien annoksia kaudella maisteli ja tuomaroi keittiömestarikolmikko Henri Alén, Helena Puolakka ja Kari Aihinen. Kuva: Mtv3

MasterChef Suomi -kisan finaali ratkesi tiistaina. Kisan voitti turkulainen Kristiina Ponsimo, joka toimii Ruskon Maunun koulun kuvataiteen opettajana.

Hopeasijalle kokkauskilpailussa pääsi kotitalousopettaja Niklas Kurvinen Mikkelistä ja pronssisijalle helsinkiläinen tuotepäällikkö Pietari Kruus.

Päätösjaksossa kolmikon tehtävänä oli valmistaa sekä suolainen että makea annos. Tuomaristo pisteytti molemmat annokset asteikolla 1—10. Ponsimon voitto tuli 55 pisteellä. Kurvinen sai annoksistaan 52 ja Kruus 46 pistettä.

Kristiina Ponsimon suolainen annos sisälsi taimenliemessä haudutettua taimenrullaa, palsternakkapyreetä, friteerattua palsternakkaa, beurre blanc -kastiketta, kasvismosaiikin ja tilliöljyä. Kristiinan makea annos oli sametinpehmeä rosmariinijäätelö, vadelmacoulis, marinoidut vadelmat ja keksi.

Ponsimo uskoo, että rentouden lisäksi hänen monipuolisuutensa oli yksi voiton avaimista.

—En keskity yhden maapallon alueen keittiöön, vaan kokeilen ja hallitsen lähes kaikkea ja kaikkia raaka-aineita. Lähellä sydäntäni ovat kuitenkin eniten Suomi, Ranska ja Italia.

Ponsimon oppilaat ovat eläneet MasterChef Suomen käänteissä mukana koko kevään.

—Koko ajan joku on yrittänyt saada minut kertomaan voittajan ja lankaan muun muassa kysymällä, mitä olen tehnyt voittorahojen kanssa, Ponsimo kertoo.

Voitosta hän nappasi 10.000 euron palkinnon.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.