Urheilu | 14.07.2022 11:12

Koivusilla oli hieno ilta, Roineella hakkasi vastaan

Koivusilla oli hieno ilta, Roineella hakkasi vastaan

Tässä tulee Harri Koivusen talliin kotiradan kaksoisvoitto. Olli Koivusen ajama Stonecapes Ulrica (10) lähtee ohittamaan kakkoseksi jäänyttä isä-Harrin Roseline Forbesia. Molemmat hevoset tekivät ennätyksensä 13,2a.

Tienoo Metsämäen perjantairavit menivät tuttujen kuvioiden mukaan sikäli, että kotiradan Harri ja Olli Koivunen ottivat useita kärkisijoja.

Kovan onnen soturi oli paattislainen valmentaja Kalle Roine, jota epäonni paiskoi isolla kämmenellä.

Lietolaisen Harri Koivusen valmennettavat ottivat illan kisoista neljä voittoa. Kolmea näistä ohjasti Olli Koivunen: Crepe Match, Rarity Red ja Stonecapes Ulrica. Yhden voiton Koivusen hevosella ajoi lietolainen Jere Hurme, joka nappasi amatööriohjastajien SM-osakilpailussa voiton Quandary Tilellä.

Hurmeella oli mukava viikonloppu, sillä hänet kruunattiin Maarianhaminan kesän kuskiykköseksi. Voittoisa ajokki lauantaina oli Harri Koivusen valmentama Bardot Savoy.

Maarianhaminan valmentajamestari Harri Koivunen ohjasti Ahvenanmaalla voiton oman tallin Anna K Gardenilla sekä kakkoset Precious Rockilla, Shadow Of Brisbanella ja On Track Rockstarilla.

Metsämäen illassa paikallisista Jyrki Filatoffin valmentama Artful Funny ravasi kakkoseksi, samoin Pertti Isotalon tallin Bello Ragazzo.

Kalle Roineella oli useita hevosia perjantaina Metsämäessä. Koelähdössä hyväksytyn juoksun tekivät Dream On ja The Sancy, samoin kuin lavamäkeläisen Päivi Satton Strawberry Flower.

Roineen kuusivuotias tamma Bobbi Jones saatiin ensin tuloksissa kolmanneksi, mutta myöhemmin tuomaristo katseli kuvatallenteelta, että tamma juoksi peitsiä eli väärää askellajia. Suoritus siis hylättiin.

Illan viimeisessä lähdössä Roineen perheen viisivuotias ruuna Quando juoksi upeasti Hannu Torvisen ajamana. Voiton avaimet tuntuivat jo kavioissa, kun ruuna aivan ennen maalia parahti laukalle ja se oli sitten siinä.

Viikon pääraveissa Kaustisella Olli Koivunen ohjasti voiton kylmäveristen täyden matkan ryhmässä Hiipelillä, joka oli samalla kuskilla ykkönen jo Kokemäellä juhannuksena. Nyt ykköspalkinto kankaanpääläisen Reijo Ranteen valmennettavalle oli neljä tonnia.

Nuorempi Koivunen ohjasti Kaustisen Festivaali-ajossa Matias Salon valmentaman jenkkiruunan Jason’s Camdenin (12,5a) neljänneksi.

Jämsässä oli jaossa pisteitä kuninkuusravien rankingiin. Lietolaisen Matti Lautamäen Sheikki juoksi kolmanneksi ja on nyt pistetilanteessa kahdeksas, kun kymmenen parasta pääsee suoraan kuningaskilpaan. Vahtolaisen Bella Varjosen Varjonova on tammojen pisteissä ennen ensi sunnuntain mailia kymmenentenä.

Rauli Ala-Karvia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.