Paikalliset | 04.07.2024 08:24

Kisälli aloitti uusissa tiloissa

Kisälli aloitti uusissa tiloissa

Kirppiksiä harrastavat naapurukset Mirkka Kortejärvi ja Jukka Rapo tekivät ostoksia Liedon Kisällin uudessa myymälässä.

Jukka Rapo ja Mirkka Kortejärvi ovat tehneet löytöjä. Rapon ostoskorissa on C-kasetteja, postikortteja ja Kermansavea, Kortejärvellä leivontatavaraa.

—Ei mikään turha reissu, halikkolaiset naapurukset tuumaavat.

Kaksikko oli tiistaina ostoksilla uusiin tiloihin muuttaneessa Liedon Kisällissä. Kierrätysmyymälä aukesi Lempparissa 1. heinäkuuta.

—Hyvin täällä on lähtenyt kaikki käyntiin. Kävijälaskurin mukaan meillä oli avajaispäivänä 135 asiakasta, kertoo Liedon kaupungin työvalmentaja Ellinoora Jalonen.

Muuttomatka ei ollut pitkä. Myymälä siirtyi kivenheiton päästä Teollisuuskujan toiselle puolelle, vuokratiloista kaupungin omaan kiinteistöön.

—Saimme vanhan myymälän aika tyhjäksi. Siellä pidettiin kaksi kuukautta alennusmyyntejä ja lopuksi ilmaispäiviä. Loput tavarat vietiin kierrätykseen. Halusimme aloittaa uudessa myymälässä uudella tavaralla, Jalonen selvittää.

Kisällin muuton lisäksi työllistämispalveluissa on tehty muitakin muutoksia. Muutokset liittyvät pitkälti TE-uudistukseen, jonka myötä ensi vuonna työllisyys- ja elinkeinopalvelut ovat kuntien vastuulla.

Lieto on mukana Turku-vetoisessa työllisyysalueessa, ja Liedon kaupunginhallitus on linjannut, että ”työllisyyspalveluja muotoillaan paremmin TE24-uudistuksen ja uuden rahoitusmallin mukaisiksi”.

Liedossa työllistämispalvelut sijaitsevat nyt kolmessa toimipisteessä. Hallinto ja TE-toimisto on sijoitettu Hyvättyläntielle. Sepänkujalla ja Teollisuuskujalla järjestetään paja- ja muuta kuntouttavaa työtoimintaa.

—Lemppari oli aiemminkin meidän käytössämme. Myymälä sijoitettiin paikkaan, jossa oli aiemmin kokous- ja ryhmätilat. Jatkossa ryhmät kokoontuvat Sepänkujalla, myös etsivät nuorisotyöntekijät ovat siellä.

Koska tilamuutosten myötä esimerkiksi sähkölaite- tai metalliromua ei enää pystytä vastaanottamaan, tilalle on mietitty uusia työllistämistä tukevia toimintoja.

—Sepänkujalla aloittaa rempparyhmä, joka tekee kaupungin sisäiseen tarpeeseen kiinteistöjen huoltotöitä, nurmikonleikkuuta ja pientä kunnostusta, Jalonen kertoo. Suunnitteilla on myös viestintäpaja ompelimon tilalle.

Halikkolaiset Mirkka Kortejärvi ja Jukka Rapo ovat käyneet Kisällissä aiemminkin. He eivät tienneet kierrätysmyymälän muuttaneen, vaan olivat tulossa vanhaan paikkaan.

—Mutta ihan hyvältä tämä uusikin myymälä näyttää. Huomaa, että muutto on ollut ihan juuri, sillä tavaraa ei ole vielä niin paljon, Rapo jatkaa.

Yhtä paljon tavaraa ei uusiin tiloihin mahdukaan. Neliöt eivät mahdollista vaikkapa huonekalujen vastaanottoa eikä piha ulkomyyntiä.

—Uudet tilat ovat noin neljä kertaa pienemmät kuin myymälän vanhat tilat. Yritämme kuitenkin tehdä niistä mahdollisimman toimivat ja viihtyisät, Jalonen jatkaa.

Elokuussa myymälän yhteyteen avataan pieni kahvila. Kisällin 30-vuotisjuhlia vietetään 10. lokakuuta.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.