Paikalliset | 23.03.2023 09:59

Kasvisruokakokeilulle esitetään jatkoa Ruskolla

Kasvisruokakokeilulle esitetään jatkoa Ruskolla

Maunun koulun kasvisruokakokeilua halutaan jatkaa. Opetus-​ ja varhaiskasvatuslautakunta ehdottaa sen pidentämistä kevätlukukauden loppuun.

Maunun koulussa on tarjottu kasvisruokaa tammikuusta lähtien halukkaille kolmena päivänä viikossa.

Ruokapalveluiden mukaan kasvisruuan kulutus on kasvanut kokeilun aikana.

—Jos kasvisruoan tarjolla oloa jatketaan,​ on ruokapalveluiden toive se,​ että sen tulee olla kaikkien vapaasti otettavissa. Tämä mahdollistaa kasvisruoan sijoittamisen ensimmäiseksi linjastoon,​ jotta asiakkaat näkisivät sen helposti lounasta ottaessaan.

Mikäli kasvisruokakokeilua jatketaan lukukauden loppuun vastaavalla kaavalla kuin tammi—maaliskuussa, sen kustannusarvio on 3.050 euroa.

Asia menee seuraavaksi kunnanhallituksen käsittelyyn.

Kasvisruokakokeilu pohjaa Ruskon nuorisovaltuuston tekemään aloitteeseen. Aloitteessa esitettiin, että kasvisruokavaihtoehto olisi tuotu kaikkien Ruskon peruskoululaisten saataville. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta supisti kuitenkin kokeilun kolmikuiseksi ja se suunnattiin vain yläkoulun oppilaille.

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.