Paikalliset | 02.02.2023 10:04

Karhukalliosta visioidaan selvästi nykyistä suurempaa

Karhukalliosta visioidaan selvästi nykyistä suurempaa

Karhukallion päiväkotiin olisi hyvä saada tilat 10 ryhmälle, linjaa Ruskon opetus-​ ja varhaiskasvatuslautakunta.

Tällä hetkellä Karhukallion alaisuuteen kuuluu viisi ryhmää. Ryhmistä yksi toimii keskustan kerrostalon alakerrassa ja yksi on pieni kotaryhmä.

Lautakunta pohjaa näkemyksensä varhaiskasvatusjohtajan tekemiin laskelmiin ja muun muassa uusiin tontteihin, jotka oletettavasti houkuttelevat entisestään lisää lapsiperheitä Ruskolle.

—Uuden päiväkodin tulisi vastata varhaiskasvatuksen jatkuvasti kasvaviin tarpeisiin pitkäksi aikaa, lautakunta painottaa ja toteaa, että suuremmat tilat antavat mahdollisuuden varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen tuottamiseen kunnan omana toimintana.

—Isommat yksiköt toimivat tehokkaammin,​ sijaisten tarve vähenee,​ ja ne ovat hallinnollisesti toimivampia.

Lautakunta pitää myös tärkeänä tilojen muunneltavuutta, jotta lapsimäärän vaihtelu ei olisi ongelma.

Suvi Heleniuksen (kok.) pyynnöstä visio Karhukallion koosta viedään seuraavaksi vielä kunnanhallituksen käsittelyyn. Helenius osallistui opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokoukseen kunnanhallituksen edustajana.

Helenius muistuttaa, että kunnanhallitus vastaa kunnan taloudesta, joten sen tuki on tärkeä.

—Lautakunnalta pyydetyssä lapsimäärän ennusteessa ei huomioitu taloudellista näkökulmaa. Tehty päätös vaikuttaa rakennushankkeen kustannusten suuruusluokkaan ja siksi suunnittelussa on tärkeä huomioida kunnan taloudellinen kyvykkyys, hän perustelee.

Kun kunnanhallitus on antanut kantansa, esitellään opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan näkemys tulevan päiväkodin koosta Karhukallion ohjausryhmälle. Näkemys huomioidaan, kun suunnitellaan Karhukallion tulevaa remonttia, laajennusta tai mahdollista uudisrakennusta.

Maria Suomi

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.