Paikalliset | 10.08.2023 10:20

Jäkärlän koulu muutti väistötiloihin Kärsämäkeen

Jäkärlän koulu muutti väistötiloihin Kärsämäkeen

Jäkärläläiset vanhemmat ovat olleet huolissaan Asemantien radanpuoleisen linja-autopysäkin turvallisuudesta. Pysäkkiä on nyt parannettu. Kuva otettu eilen puolelta päivin.

Jäkärlän koulun oppilaat ja henkilökunta aloittavat tänään uuden lukuvuoden väistötiloissa entisessä  AKK:n talossa Kärsämäessä. Vaikka koulu on eri kaupunginosassa, säilyy sen nimi entisellään.

Tiloissa toimi aikaisemmin kaksi vuotta Sirkkalan koulu, väistötiloissa sekin. Jäkärlän koulu onkin hyödyntänyt Sirkkalan koulun kokemuksia, kun toimintaa on siirretty Kärsämäkeen.

—Tilat sopeutuvat hyvin koulun käyttöön. Täällä saamme käyttöömme uutta tekniikkaa, mistä henkilökunta on mielissään. Tuntuu kuin hyppäisimme kehityksessä muutaman vuosikymmenen. Jatkamme koulutoimintaa entiseen malliin, mutta uusissa tiloissa, kertoo Jäkärlän koulun koulunjohtaja Vesa Arponen.

Hän painottaa, että toimintaa kehitetään oppilaat etusijalla. Esimerkiksi eri luokka-asteilla on omat sisäänkäyntinsä.

Uutta ei ole pelkästään koulurakennus. Henkilökuntaan on kesän aikana rekrytoitu yhdeksän uutta työntekijää.

Aivan ensimmäinen huomio uusista tiloista on sisäilman laatu, joka aistivaraisesti vaikuttaa hyvältä. Jäkärlän vanhassa koulurakennuksessa oli sisäilmaongelmia, ja rakennus onkin päätetty purkaa.

Turun kaupunki järjesti eilen mediatilaisuuden uusissa väistötiloissa. Aiheena ajankohtaiset Turun koulujen tunnelmat uuden lukuvuoden alkaessa.

Linja-autopysäkki valmistui ajoissa

Jäkärläläiset vanhemmat olivat huolissaan Jäkärlän Asematien radanpuoleisen linja-autopysäkin turvallisuudesta.

—Oikeastaanhan siinä ei ollut linja-autopysäkkiä, vain pelkkä pysäkin merkki, sanoi Turun kasvatus- ja opetustoimen johtaja Timo Jalonen mediatilaisuudessa.

Nyt pysäkille on rakennettu odotuslevennys, jota reunustaa betonirakennelma.

Pysäkiltä ei oteta aamulla koululaisia kuljetukseen, vaan pysäkille jäävät 1.—2.-luokkalaiset, jotka ovat menossa koulun jälkeen iltapäiväkerhoon. Kerho-ohjaajat ottavat lapset vastaan pysäkillä. Ensimmäisten koulupäivien ajan kerho-ohjaajat kulkevat linja-auton mukana Kärsämäestä Jäkärlään.

Kärsämäessä linja-autopysäkille johtaa aidattu kävelytie koulurakennuksen pihalta. 

Uusi koulu syksyksi 2026

Lukuvuoden alun mediatilaisuudessa vs. toimitilapäällikkö Pauliina Karjalainen kertoi, että Jäkärlän koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma valmistuu elokuun loppuun mennessä. Aikataulun mukaan uusi koulu olisi valmis vuonna 2026.

Jäkärlän vanha koulurakennus on vuodelta 1958. 1950-luvun lopulla alettiin rakentaa lapsen mittakaavassa olevia, matalia ja ympäristöönsä sopivia koulurakennuksia.

(Lähde: Turun koulujen inventointi ja arvottaminen 2016)

 

Pekka Remes

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.