Urheilu | 20.05.2021 09:23

Hese-kisa ensimmäistä kertaa etänä

  • Niklas Manström kierrosviestin lähtömetreillä.

  • Jokilaakson koulun 6A-luokan joukkuehenki pysyi korkealla koko Hese-kisan finaalien ajan.

Lieto Jokilaakson koulun 6A-luokka nappasi paikan valtakunnallisen Hese-kisan finaaliin voitettuaan piirikisat aikaisemmin keväällä. Hese-kisa on 5. ja 6. luokan oppilaille järjestettävä yleisurheilun joukkuekisa, jossa kisataan 12 henkisin joukkuein koulun, paikkakunnan, piirien ja valtakunnan mestaruuksista. Hese-kisat ovat osa Suomen Urheiluliiton ja Hesburgerin H-hetki koululiikuntaohjelmaa. Finaaliin osallistui eri paikkakunnilta 16 joukkuetta. Tiistain finaalissa jokainen finalistiluokka aloitti kilpailun samaan aikaan kello 10 aamulla omilla kotikentillään.

Kuten muutkin osallistujat, kilpailivat Jokilaakson koulun kutosluokkalaiset mestaruudesta poikkeuksellisesti etäyhteyksin Liedon keskuskentällä. Normaalisti ympäri Suomen finaaliin päässeet joukkueet olisivat kisanneet Tampereella, mutta koronavirustilanne aiheutti jälleen muutoksia suunnitelmiin. Osallistujien onneksi tapahtumaa ei kuitenkaan tarvinnut perua, vaan lajit kilpailtiin etänä.
—Olemme hyvin iloisia siitä, että kisat saatiin tänä vuonna järjestettyä. Valtaosa tapahtumista on peruttu, joten uskomme, että monelle luokalle ja koululle on ollut tärkeää ja innostavaa päästä osallistumaan Hese-kisoihin, kertoo Hesburgerin viestintäpäällikkö, lietolaislähtöinen Heini Santos.
Kilpailulajeja olivat sukkulaviesti, pituushyppy, junnukeihäs sekä kierrosviesti, jossa jokainen joukkuelainen juoksi kukin 400 metrin kierroksen.

Lippu korkealla etäkisoissakin

Yleisöä ei kisoissa ollut, mutta joukkuelaiset kisasivat innokkaasti ja toisiaan tsempaten. Jokilaakson koulun kutosluokkalaiset osasivat ottaa etäkisoista kaiken irti luokkakaverien kannustushuutojen raikaessa kotikentällä.
Etätapahtuman vaikutukset näkyivät eri alueilla eri tavoin. Pääasiassa tapahtuma nähtiin järjestäjän osalta positiivisena, sillä uusia ensikertalaiskouluja pääsi osallistumaan helpommin kilpailuun, kun matkustamista kisapaikalle ei tarvinnut järjestää.
—Tänä vuonna käytössä oli myös live-tulospalvelu, josta pystyi seuraamaan koko ajan kokonaiskisan etenemistä. Lisäksi kuuluttajat pitivät paikallisesti kunkin luokan ajan tasalla siitä, miten kisassa menee, Heini Santos kertoo.
6A-luokan opettaja Pia Pessi harmitteli, että kannustajia ei päässyt saapumaan paikalle. Lisäksi hän totesi, kuinka esimerkiksi kierrosviestissä juokseminen voi olla kilpailumielessä haastavaa, kun vastustaja ei juoksekaan rinnalla. Kaikesta huolimatta joukkuelaiset juoksivat vauhdikkaasti minkä jaloistaan pääsivät.
Jokilaakson koulun 6A-luokka sijoittui sukkulaviestissä ja kierrosviestissä 13:ksi, keihäässä 14:ksi ja pituudessa 12:ksi.

Julia Hyytiäinen

 

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2023 alkaen (sis. alv 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.