Paikalliset | 03.08.2023 11:48

Entistä pidemmät Rusko-päivät tuovat kuntalaiset yhteen

Entistä pidemmät Rusko-päivät tuovat kuntalaiset yhteen

Rusko-päivien hallituksen Riitta Rauta, Samuel Raunio ja Pekka Pere kuvattuina Ruskon seurakuntatalon edustalla, jossa ensi viikon lauantaina vietetään Rusko-päivien toritapahtumaa.

Rusko Ensi viikon tiistaina alkavat Rusko-päivät pyörähtävät käyntiin suurempana kuin koskaan. 19. kerran järjestettävä Ruskon kesän päätapahtuma on aiemmin järjestetty torstaista sunnuntaihin, mutta tänä vuonna paikallisten yhdistysten aktiivisuuden ansiosta ne venyivät kuusipäiväiseksi tapahtumaksi.

—Kauan on puhuttu siitä, että Rusko-päivät kestäisivät viikon. Laajentumisen varaa koettiin olevan, Rusko-päivät yhdistyksen puheenjohtaja Pekka Pere toteaa.

Pere sekä yhdistyksen hallituksen jäsenet Riitta Rauta ja Samuel Raunio kertaavat tulevien päivien tapahtumia.

Tiistaina Rusko-päivät käynnistyvät Ruskon Pallon järjestämällä ohjelmalla sekä ottelulla jalkapallokentällä. Keskiviikkona tapahtumien keskiössä on Ruskon iltatori sekä Ketosen torppa, jonka liepeillä MLL Rusko järjestää kyläviestin.

—Kyläviesti on järjestetty varmaan 50 vuotta sitten Ruskolla. Silloin se oli kylien keskinäinen kisa, Riitta Rauta kertoo.

Torstaina tapahtumat sijoittuvat Vahdon kunnanosaan, jossa luvassa on lapsille suunnatut kirkkorastit. Perjantaina jatketaan Lavamäen kylätalolle, jossa luvassa on haitarimusiikin tahdittamana ja Matti Lepänhaaran laulattamana yhteislaulua.

—Lavamäen kylätalon ja Vahdon tapahtuma yhdistävät Rusko-päivät koko kunnan tapahtumaksi, Riitta Rauta sanoo.

Lauantaina Ruskon keskustan täyttää toritapahtuma, jonka avauspuheen pitää kunnanhallituksen puheenjohtaja Jussi Helesvirta. Luvassa on sirkusesityksiä, Ruskon Tehdas- yhtyeen esiintymisiä, taukojumppaa ja tarinaa Ruskon kunnan historiasta Turkka Myllykylän kertomana. Torimyyntikojujen ohessa kävijät voivat vierailla ruokapisteillä ja tutustua paikallisiin yhdistyksiin. Luvassa on myös kilpailuja, kuten metallisen porsaanheiton MM-kisat. Päivä huipentuu Ruskotalolla järjestettäviin karaoketansseihin.

—Ja Ruskotalon remontinkin pitäisi olla siihen mennessä kunnossa, Pekka Pere iloitsee.

Rusko-päivät päättyy sunnuntaina Metsäkirkkoon. Lisäksi Vahdon lainamakasiinimuseo on avoinna ja Ruskon MLL järjestää vanhalla urheilukentällä puistopiknikin.

Rusko tutuksi uusille asukkaille

Ruskon kunta on ollut viime vuodet mukana järjestämässä Rusko-päiviä.

—Nyt tekeillä on kunnan kanssa kumppanuussopimus, jonka myötä jatkossa asiat voidaan sopia ainakin kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Näin pelisäännöt ja avustusasiat ovat selvälle jo tulevaisuutta ajatellen, Pekka Pere selvittää.

Rusko-päivien hallitus kokee tapahtuman tärkeäksi myös hiljattain Ruskolle muuttaneiden perheiden tavoittamiseksi.

—Ettei vain asuttaisi täällä ja käytäisi töissä Turussa, vaan avataan Ruskon toimintaa myös uusillekin asukkaille, Pekka Pere tiivistää.

Ina Virtanen

Ole ensimmäinen, joka kommentoi.

Kommentoi
Näköislehti

Tilaa Turun Tienoo

Tilaushinnat 1.1.2024 alkaen (hinnat sis. alv. 10 %) Valitse haluamasi tilausvaihtoehto alta! Irtonumeromyynti Turun Tienoon toimituksesta tai näköislehtenä: www.lehtiluukku.fi-sivujen kautta.